פורום לשון הרע, שלום רב,
להלן הסיפור שלי:
1) מתחזקת בבניין מגוריי מונתה לתפקידה באופן לא חוקי, ומאותו יום היא אף פועלת בבניין באופן לא חוקי, לפחות כלפיי (היא אף אמרה לי במפורש: "אני לא "סופרת" אותך."), אבל ידוע לי מדיירים נוספים שגם הם סובלים מנחת זרועה. מכוון שכך, שילמתי את מיסי הבית במלואם, אך לא שילמתי לה את דמי הניהול שלה, שכן לא ראיתי את עצמי כחותמת גומי שלה.
שאלתי לפורום הנכבד היא: האם זכאית מתחזקת בלתי חוקית לקבל דמי ניהול כבונוס על התנהלותה הלא חוקית?
2) במשך 16 חודשים לא העבירה לי המתחזקת קבלות על תשלומיי את מיסי הבית, ויום אחד היא תבעה אותי על אי תשלום מיסי הבית במשך כשנתיים, כולל עבור מחצית השנה שלפני תחילת פעילותה בבניין. דהיינו: במקום לדרוש את דמי הניהול שלה, שאותם היא לא הזכירה בתביעתה אפילו ברמז, דרשה המתחזקת בגיבוי עוה"ד שלה, שאשלם לה את מיסי הבית פעמיים.
שאלותיי לפורום הנכבד הן אלה:
א. על איזו עברה עברה המתחזקת בכך שלא העבירה אליי קבלות?
ב. על איזו עברה עברה המתחזקת בתביעתה שאשלם את מיסי הבית עבור 23 חודשים פעם נוספת, כאשר כל המסמכים שלי העידו על כך שהמיסים אכן שולמו על-ידי, והיא אף ראתה זאת בעצמה בחשבון הבית באינטרנט ובסניף הבנק?
ג. האם מדובר כאן ב"עוולת התרמית" ובניסיון ליצור מצג שווא שקרי וזדוני לצורך הכפשתי?
ד. מה אומר הדבר לגבי עוה"ד של אותה מתחזקת, ששיתפה איתה פעולה ברמייה הזאת, ולא זו בלבד, אלא שאולי הייתה זו עוה"ד עצמה שרקחה אותה עבור הלקוחה שלה, הלוא היא המתחזקת?
האם מדובר בעברה מצד עוה"ד, ואם כן, באיזו עברה?
3) בתחילת פעילותה בבניין מסרתי למתחזקת את שני הצ'קים הראשונים בעצמי, אולם היא לא הפקידה אותם בחשבון הבית המשותף. כשהבנתי שהיא מנסה "לתפור לי תיק", התחלתי להפקיד את הצ'קים בחשבון הבית בעצמי, ואף הודעתי לה בכתב, שכך אעשה.
שאלה: על איזו עברה עברה המתחזקת באי הפקדת הצ'קים שלי?
4) כדי להוציא את התביעה ההזויה הזאת לפועל, כינסה המתחזקת אספת דיירים (בלעדיי, כמובן), והודיעה לדיירים שהיא הוציאה נגדי תביעה משפטית על כך שכביכול לא שילמתי את מיסי הבית קרוב לשנתיים.
שאלה: האם ניתן לומר שבאספת דיירים זאת עברה המתחזקת על חוק איסור לשון הרע, והוציאה עליי דיבה?
5) זמן מה לאחר אותה אספה אומללה (=משפט שדה ללא נוכחותי), ובלי שידעתי על קיומה, כינסתי אני אספת דיירים שלא מהמניין, לבקשתם של מספר דיירים, כדי לנסות להחליף את המתחזקת בחברת הַחְזקות מהימנה יותר. המתחזקת ניסתה לחבל בכינוס הזה שיזמתי, אולם בכל זאת הגיעו כמה מלכחי פנכה שלה + מספר דיירים חדשים וניטרליים. בפורום הזה הרימו עליי מספר מלכחי פנכה את קולם הצעקני, ודרשו לדעת במפגיע מדוע לא שילמתי את מיסי הבית. הם כינו אותי "גנבת" ו"שקרנית", והאשימו אותי בכך, שלמעשה לא שילמתי את מיסי הבית כבר מיום היבחרי לתפקיד נציגת הבית החל מינואר 2010.
במהלך התקופה שלפני אותן אספות נפרדות (של המתחזקת ושלי) וגם לאחריהן הציפו אותי פחדנים/יות עלומי/ות שם בבניין במכתבי שטנה והאשמה על היותי כביכול "גנבת", והניחו את המכתבים הללו לא בתיבת הדואר שלי, חלילה, אלא במקומות בולטים לא רק לעיניי, אלא גם לעיני הדיירים, אורחיהם ובעלי המקצוע שלהם.
לא זו בלבד, אלא שפתאום בפגישה מקרית ברחוב הודיעו לי דיירים לשעבר, שאותם הכרתי היטב, שעשיתי מעשה גרוע ביותר, מביש, מכוער וכזה שלא ייעשה. ואני אפילו לא ידעתי על מה הם מדברים, אלא רק לאחר אותה אספה שקיימתי, ושבה הבנתי שכולם כבר ספגו את הרעל שהמתחזקת פמפמה בהם.
שאלה: האם ניתן לראות בקריאות שנקראו לעברי בטונים צורמים באספת הדיירים הוצאת דיבה ולשון הרע מצד אותם דיירים שפעלו כפי שתיארתי לעיל?
6) במהלך הדיון המשפטי אצל המפקחת על הבתים המשותפים התברר כי תביעת המתחזקת הייתה, כלשונה של המפקחת - "לא נקייה" (או אם תרצו - 'מלוכלכת'!), והיא חזרה על כך לפחות 4 פעמים. אבל היא לא מצאה לנכון לשלוח את המתחזקת הבייתה כדי להכין את התביעה שבה היא אכן הייתה מעוניינת, דהיינו - תביעת דמי הניהול שלה. ומדוע? כי היא ידעה שתביעה כזאת אכן תזמין דיון לעומק בדבר אי חוקיותה של המתחזקת, והמפקחת לא הייתה מעוניינת בכך.
שאלה: האם אין בהתנהלותה זו של המפקחת טעם לפגם והתחמקות מכוונת ממלוי תפקידה כלפי כל המופיעים מולה?
7) באותו דיון משפטי הוכחתי למפקחת מעל כל צל של ספק, ששילמתי את מיסי הבית באופן שוטף וקבוע עד האגורה האחרונה, למעט את דמי הניהול של אותה מתחזקת, והסברתי את הדבר בעובדה שהמתחזקת מונתה, כאמור, באופן לא חוקי, וגם התנהלה באופן לא חוקי, בבניין בכלל וכלפי כמה דיירים ואני בתוכם - בפרט.
אולם המפקחת עדיין לא הייתה מעוניינת לשמוע דבר בעניין זה, ועשתה הכל כדי שהמתחזקת הזאת תמשיך להחזיק בבניין שלנו.
שאלה: האם אין בהתנהלות כזאת של המפקחת משום איפה ואיפה כלפי המידיינים מולה?
8) במהלך הדיון המשפטי וגם עם סיומו זרקה המתחזקת לחלל האוויר מספר הערות הקשורות להתנהלותי בעת שהייתי אני נציגת הבית. אלא שמבחינתה העניינים האלה היו שמועה בלבד, הואיל והם לא התרחשו בזמנה, וגם לא היה לה כל מושג מה באמת קרה באותם מקרים.
המפקחת רשמה את ההערות הללו בפרוטוקול, אולם היא לא אפשרה לי להגיב עליהן, ולא הייתה מעוניינת לקיים עליהן דיון. דהיינו שוב איפה ואיפה.
שאלה: האם אין בהתנהלות הזאת של המתחזקת משום הוצאת דיבה ולשון הרע אפילו במהלך הדיון המשפטי, רק מפני שיש בקריאות האלה שלה משום כוונה זדונית להכפיש ולהשמיץ בעניין שאפילו אין לה כל מושג עליו? ואם לא, מה זה כן?
9) עם סיום כתיבת פסה"ד ע"י המפקחת, קראה המתחזקת לעברי בנוכחותן של המפקחת, עוה"ד שלה עצמה ועוה"ד שלי: "את גנבת", "את גנבת" "את גנבת".
שאלות:
א) האם תביעת המתחזקת נגדי יכולה להיחשב כ"עוולת התרמית"? יצוין כי אלמלא היו לי הוכחות חותכות על תשלומיי, היה מוטל עליי לשלם את מיסי הבית עבור שנתיים פעם נוספת.
ב) האם יש בקריאתה של המתחזקת כלפיי ("גנבת" "גנבת" "גנבת") משום הוצאת דיבה ולשון הרע? ואם לא, מה זה כן?
תודה מראש על ההתייחסות ועל התשובה.
גוני 5
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
למספר משפטים ומקדי אותה לסוגיית לשון הרע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר