ערב טוב,
סיימתי את עבודתי לאחר מספר שנים עקב התנכלות מצד המנהל (חדש יחסית) ולבקשתי קיבלתי מכתב התפטרות. לצערי לא אוכל לרדת לפרטים אך אנסה לספר בקצרה את שארע..
זה התבטא בכך שהמנהל העיר לי שאני לא נשארת שעות בעוד הגיעה לי שעת הנקה, למרות זה נשארתי כל יום חצי שעה / שעה נוספת כשזה "עבר" המנהל העיר לי שיש לי בעיית יחסי אנוש וכשזה "עבר" אחרי שקיבל פידבקים טובים ומילים חמות בפניי ושלא בפניי ירד גם מזה.. לבסוף, נאמר לי שאני לא מספיק מקצועית וכאן החל כדור שלג עד שהתפוצץ והוחלט שלא אשאר בצוות.
חיפשתי תפקיד אחר בחברה – הוצע לי תפקיד כאשר השכר היה נמוך בהרבה מהשכר אותו קיבלתי. קוראים לזה הרעת תנאים?!
לאחרונה, קולגה שאצלה רציתי לעבוד, יצרה קשר עם המנהל לצורך קבלת המלצה. המנהל אמר לה שמאז חזרתי מחל"ד יש לי בעיה להשאר שעות נוספות (בעוד יש אמהות נוספות שיוצאות באותן שעות) ושאני לא מקצועית. לגבי עניין השירות, אמר שהכל מצוין מבחינתו ואין לו מילה רעה להגיד..
האם אוכל לתבוע בגין הוצאת דיבה / לשון הרע?
ההמלצה שלו מזיקה לי למצוא עבודה אחרת כיון שהוא משקר בעניין השעות / בעניין התפקיד שהוצע לי / בעניין המקצועיות..
אני ממש אובדת עצות כיון שכל מי שירצה המלצה, יקבל עליי חוות דעת לא טובה בכלל.
אודה לעזרתכם.
ענייני דיבה, אינו רואה עילת תביעה מכיוון שמעסיק אינו מחויב לתת מכתב המלצה ורשאי לומר דעתו על עובד כאשר מעסיק פוטנציאלי פונה אליו.
לעניין דיני עבודה, אציע שתפני להפגש עם עו"ד. ייתכן שיש עניין של הרעת תנאים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר