שלום,
לפני כשמונה חודשים שמעתי צעקות מהבניין הממוקם ממולי כשיצאתי ראיתי דרך החלון גבר המכה את אישתו. הזמנתי משטרה, המשטרה עצרה אותו לחקירה ולאחר מכן יצרה איתי קשר שאבוא להעיד בתחנה. כפי שידוע לי בעבר נפתחו נגד אותו האיש תלונות בגין אלימות במשפחה. הגבר המכה הורחק מביתו למשך חצי שנה - עד למשפט. קיבלתי זימון מבית משפט לבוא ולהעיד. יום לפני המשפט התקשרו אלי מהבית משפט שאין צורך להגיע שכן הם הגיעו להסדר - 10,000 ש"ח ערבות ומאסר על תנאי.
אתמול הגיע אליי זימון לבית משפט לתביעות קטנות - תביעה על לשון הרע והוצאת שם רע, שהגיש אותו השכן נגדי.
האם יתכן כזה דבר שניתן לתבוע עד?
האם אני רשאי לפנות למשטרה שתייצג אותי או משהו דומה שכן התביעה היתה למעשה "המדינה נגד.." והאם יש משהו אחר שהייתה ממליץ לי לעשות ע"מ לבוא למשפט מוכן.
תודה רבה!
במיידי לעו"ד על מנת שייצג אותך, שכן לפניך לוח זמנים קצוב וקצר להתגונן אחרת יינתן כנגדך פסק דין בהעדר הגנה. לא, אינך רשאי לפנות למשטרה שתייצג אותך. המשטרה איננה מייצגת נתבעים בהליכים אזרחיים. עליך לפנות לעו"ד אזרחי המתמחה בדיבה כאמור. בכל שאלה נוספת ניתן ליצור גם קשר טלפוני. בברכה, עו"ד עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
ראשית כל תודה על תשובתך הברורה והמהירה!
האם המקרה שפירטיתי בשאלתי הקודמת - הגשת תלונה למשטרה על גבר מכה נכנסת לקטגוריה של לשון הרע והוצאת דיבה??
יודגש כי מלבד הזמנת המשטרה והעדות לא פירסמתי את העניין בשום דרך.
תודה רבה!
ועולה לכאורה כדי עוולה. אלא שלמפרסם יכולות לעמוד הגנות מסויימות ע"פ דין, לרבות הגשת תלונה תמת לב לרשות מוסמכת, חובה לדווח, וכיו"ב. כל עוד תלונתך תמת לב וסבירה הרי שבית המשפט עשוי לדחות את התביעה. ואולם, עד אז, אין לך ברירה ואתה תיצטרך להתגונן מפניה התביעה באמצעות עורך דין. בברכה, עורך דין עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר