שלום רב,
אני התלוננתי בפני גורם מוסמך לקבל תלונות על מקרה מסויים וכחלק מהמקרה אמרתי על בן אדם(שלא נידון במקרה) שהוא שקרן רמאי ונוכל (וזה פרסום של שתי אנשים לפחות כי גם הנילון ראה את זה) ואמרתי שאני אומר זאת כדי להזהיר את לשכת עורכי הדין מאותו אדם(שלא נידון בתלונה אך הוא חלק מהעבירה).
האם זה מעיד על כוונה לפגוע העובדה שאמרתי זאת כדי "להזהיר" ?
כלומר אם אני מדבר לשון הרע לכאורה ואומר שאני אומר ביטויים אלו כדי "להזהיר", האם מעיד על כוונה לפגוע?
בברכה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
ואם הוא חלק מהעבירה?
על פי הגנת לשון הרע?
"פרסום נעשה לשם הגנה על ענין אישי כשר של הנאשם או הנתבע, של האדם שאליו הופנה הפרסום או של מי שאותו אדם מעונין בו ענין אישי כשר" - כלומר אם יש עניין לערב אותו.
"פרסום היה בהגשת תלונה על הנפגע בענין שבו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, או תלונה שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בענין המשמש נושא התלונה; ואולם אין בהוראה זו כדי להקנות הגנה על פרסום אחר של התלונה, של דבר הגשתה או של תכנה."
ואני מדגיש - תלונה לרשות מוסמכת לחקור בעניין משמש נושא התלונה.
אם עירבתי בן אדם שהוא לא עורך דין אך קשור לעבירה של העורך דין, האם זה לא כולל את ההגנה בחוק? מדובר על עבירה של שידול מצד העורך דין ששידל בן אדם כלשהו לעשות עבירה.
ומה לגבי כוונה לפגוע? אם אמרתי "להזהיר" את הלשכה מאותו אדם, האם זה נחשב לשון הרע ?
בברכה.
הנטל על הנתבע להוכיחן.
האם העובדה שהשתמשתי במילים בוטות כלפי אותו אדם שהוא לא עורך דין והשתמשתי במילה "להזהיר" , מעיד על כוונה לפגוע?
או שזה שזה הוגש למקום מוסמך לחקור(גם אם לא כלפי אותו אדם שהוא לא עורך דין) מעיד על כך שאין כוונה לפגוע אלא להתלונן על עוול .. ?
אני מנסה להבין מה זה אומר כוונה לפגוע.
חשוב לי להבין אם יש פה עילה להגשת קובלנה פלילית כלפי.
לאחר מכן חזרתי בי מהדברים ועידנתי אותם נקודתית.
חשוב לי להבין סביב הכוונה לפגוע.
בברכה.
האם אכן רציתי לבזות את שמו של מי שהוא לא עורך דין(נקרא לו פלוני) בפני לשכת עורכי הדין מאחר והדבר הם אמת בעיני.
אך לא עשיתי זאת כדי לפגוע גרידא, אלא עשיתי זאת בשביל שהתלונה תוכל להתברר כראוי.
לא התלוננתי ללשכה בשביל לפגוע בו ולבזות אותו אלא בשביל להתלונן על עבירה אתית.
האם זה נחשב כוונה לפגוע?
רציתי לפגוע בשמו אל לא בשביל לפגוע בשמו כמטרה אלא כחלק מהתלונה כי רציתי לחשוף את פרצופו האמיתי.
שלום רב,
אני מדבר על מישהו שהוא לא עורך דין אלא שותף לעבירה.
נקרא לו פלוני.
האם הדברים שאתה אומר תקפים לפלוני?
בברכה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר