אתמול הגיע לביתי שמאי שנשלח ע"י חב' המבטחת את שכני, עקב פיצוץ מים בדירתו ונזילת מים לדירתי. השמאי הגיע עם שכני עימו איני מצויה ביחסים טובים. עוד בדלת השמאי היה תוקפני בטון הדיבור שלו ונשמע מאוד כועס. הכנסתי אותו לפי סדר החדרים בדירה, בחדר הראשון הראיתי קילוף קיר ואמרתי שהוא פחות חשוב ושולי. במטבח הראיתי את הקילוף שבאמצע הקיר והוא צעק לא יכול להיות זה לא קשור כי המים אמורים היו להגיע מלמעלה, הסברתי לו שנכון והכוונתי אותו לחיבור התקרה והקיר להראות ששם היה רטוב, סירב להסתכל. ביקשתי שיראה את הקיר מאחורי המקרר והמיקרוגל ושיריח שיש ריח חזק של רטיבות - אמר שאין כלום ולא מריח. כל הזמן צרח עלי הלאה גברת וסירב להכנס לחדרים בהם טענתי שהיה מוקד הרטיבות הגדול ביותר ועדיין לא הספיקו להתייבש, סירב להכנס לחדרים לראות ואמר שיש לו ויברציות ממני בכל הגוף תוך כדי שימוש בשפת גוף של רתיעה וגועל ממני וצרח הלאה גב'. השתדלתי להיות מאופקת ומנומסת ושאלתי אותו מדוע הוא כועס? הוא צרח שהוא לא כועס והמשיך בהתנהגותו המגעילה.הצעתי לו שאראה לו תמונות עם המוקדים שהיו ביום התפרצות המים מהקירות ויוכל להשוות למקומות שאני מראה, כך יוכל להיווכח שאיני ממציאה כי כל הזמן התנהג כאילו אני שקרנית. בשלב הבא כשראיתי שהתנהגותו מגמתית ומכוונת ואין לו כל כוונה אפילו להכנס לחדרים המדוברים ולהסתכל רק לצעוק, ולא בא לעשות עבודתו לשמה השכן הזמינו, ביקשתי ממנו לעזוב את ביתי. הרגשתי מאוד מושפלת בייחוד שזה קרה לעיני השכן עימו אני מסוכסכת. אף פעם לא דיברתי עם אדם זה לפני כן ולא ראיתי אותו, כל הקשר היה מהרגע שנכנס עם השכן לדירתי, כביכול לבדוק נזקים עקב קריאת השכן. סוכן הביטוח שלי שהתקשרתי אליו נסערת, ניסה לדבר עם החברה של אותו נציג (כי גם הוא עובד איתם כמו כל חברות הביטוח), אך הבין שהחברה תתמוך באותו אדם. היה מאוד שקוף שהשמאי הזה עושה עבודתו נאמנה לדחות כל תביעה, ההבעה שהוא עוטה על פניו עוד מהדלת כעוסה ומתפרשת כמאיימת ולא נעימה, כפי הנראה להרתיע את הצרכנים. אני מאוד נסערת, כועסת, פגועה . הושפלתי בפני שכן עימו אני מצויה בסכסוך ובנוסף, עכשיו אני צריכה להגיש נגד השכן תביעה דרך הפוליסה שלי או באופן פרטי וזו טרדה גדולה מאוד. אני ממש תמהה איך שמאי אפילו אם נאמר שהנחו אותו לא לקבל את הטענות, יכול היה לכבד אותי במינימום של התנהגות אנושית רגועה לא לצעוק עוד בברכת השלום בחדר המדרגות, להסתכל בתלונות, לצלם מה שיראה לנכון ולמלא טופס בצורה ישרה, אפילו לא ניסה להציג כאילו הוא עושה עבודתו ביושר. אני רוצה לתבוע אותו בתביעות קטנות באופן פרטי על התנהגותו שגרמה לי לחוש מושפלת. האם לתביעתי יש סיכוי? חיפשתי גוף ציבורי בו אני יכולה להתלונן עליו אך איני יודעת לאן לפנות. תודה על תשובתכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר