ערב טוב,
רכשתי לפני שבוע קטנוע משומש, ולאחר מספר ימים הקטנוע הושבת עקב תקלה,
מדובר בתקלה שהמוסך שמכר לי את הקטנוע לא הצהיר עליה.
ובעקבות כך רשמתי ביקורת שלילית על המוסך, ואף השתמשתי בלשון חריפה,
כגון " לא יאומן שיש אנשים שמוכנים לשקר במצח נחושה רק בגלל בצע כסף, המוכר ניצל את חוסר הידע שלי ומכר לי קטנוע תקול.
ולכן אני רוצה להזהיר את כל העוסקים בתחום הדו גלגלי, תתרחקו מהמוסך הנ"ל. (כמובן שבהודעה פירסמתי את שמו המלא של המוסך וכתובתו)
ואחרי מספר שעות בעל המוסך המדובר התקשר ואיים עלי בתביעת הוצאת דיבה בגין הפוסט הנ"ל.
האם ישנה עילה לכך?
ובנוסף שאני יכול לטעון א. לזכות חופש הביטוי.
ב. עקרון "אמת דיברתי" ויש לי חוות דעת ממסוך מורשה בו הוא כותב במפורש שהקטנוע מושבת עקב תקלה ישנה ותיקון חובבני ואף לא חוקי שבוצע בקטנוע. ז"א לא משהו שנגרם ע"י בשימוש קלוקל, אלא שככה הוא נמכר לי בנוסף, אפשר לטעון ל"זכות הציבור לדעת, ועניין הציבור"
משום שבעל המוסך הנל שמכר לי את הקטנוע התקול, ממשיך למכור עוד קטנועים ואף באשכול שפרסמתי בפורום הגיבו עוד מספר אנשים שכמעט ורומו עי אותו אדם, אחד סיפר שהוא כמעט קנה קטנוע עם תקלת מנוע חמורה.
ואם אותם אנשים היו מפרסמים את המידע הזה לא היית קונה ממנו, משום שבעידן הממוחשב לפני קניה בודקים חוות דעת על המקום שרוצים לקנות ממנו.
האם ישנה עילה להאשים אותי בהוצאת דיבה?
אני ממליצה להתייעץ עם עורך דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר