שלום, אני התפטרתי מעבודתי לפני כחודש, מעסיקתי לא משלמת לי את המשכורת ועם זאת אף מאיימת עליי בהוצאת דיבה ולשון הרע. היא אומרת שהיא הקליטה ברמקולים שקשורים למצלמות את מה שאני והבנות דיברנו... האם לדבר על כמה רע לנו בעבודה ואיך היא מתייחסת לכולם זה לשון הרע ? האם מותר לה להקליט אותנו? כמו כן, היא התקשרה לבוס החדש שלי ואמרה לו שאני אמרתי עליה המון דברים רעים, מה שממש לא נכון, עם ההורים (עבדתי כסייעת בגן ילדים), אני לא דיברתי עם אף הורה אבל היא כמובן רוצה לאיים, ורוצה לתבוע אותי. ואני חושבת שמה שהיא עושה לי זו הוצאת דיבה כי להתקשר לבוס הקיים שלי ולומר לו עליי שקרים כאלה זה ממש לא יפה. אני בחיים לא עשיתי לה דבר רע. למעסיקתי לשעבר יש עבר עשיר של תביעות. האם יש לה עילה נגדי? איך מוכיחים את חפותי?
לכאורה מקים עילת תביעה. לפי שתיארת, אסור למעסיק להקליט עובדים ללא הסכמתם וכאשר נמעסיק אינו צד לשיחה, וגם עניין זה מקים עילת תביעה לכאורה. לפי שתיארת, לא נראה לי שקיימת עילה כלשהי כנגדך. בברכה, עורך דין עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
באיזה חוק זה כתוב?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר