שלום,
החלפתי אדם שנאלץ להתפטר אחרי זמן קצר עקב מנהלו ש"חיפש" אותו, הכפיש מאחורי גבו ותרם ל"כישלון" המתפטר.
לצערי, נפלתי לאותו פח - ומקץ כמה ימי עבודה התקבל מייל מהסמנכ"ל המעיר על התנהלות לא מקובלת ועל טעויות מקצועיות. כעבור כמה ימים זומנתי לשימוע.
נודע לי שבמשך כל הזמן הופצו ע ש ר ו ת טענות במייל נגדי, מבלי שניתנה לי ולו פעם אחת הזדמנות לשמוע זאת ישירות ולהגיב תגובה עניינית ל"טענות" (חלקן מגוחכות).
כתבתי לסמנכ"ל ולמנכ"ל שאני מרגיש מאויים בפיטורין, שהם פועלים בחוסר תום לב (ונימקתי) ועל ה"מנהל" באתר חיוויתי את דעתי - המבוססת על ידיעה ושמיעת עדות מאחר. המנהל הודיעני שיתבע אותי על הוצאת דיבה.
האם יש עבירה בביטויים כגון : "אדם כל כך בלתי ניהולי",
"בעיית הניהול של החברה, ועיסוק ה"מנהל" בצבירת כוח ושליטה, גם במינוי מקורבים – לרבות המועמדת להחליפני",
" "מנהל" עילג וגס רוח",
"מקום בו משולח הרסן XXXXX הוא ה"מנהל" ' ,
"אנשים בחברה נתונים לטירור פסיכולוגי – פשוטו כמשמעו, הם מרבים להלשין ולהכשיל זה את זה, וכוונת חלקם הגדול ברורה : להחניף ל"מנהל" בדרך של הלשנות והכשלת אחרים, לצבור אהדתו עקב כך ולהיות מתוגמלים על "נאמנות" זו.",
"כך החליט "מנהל" עלוב, עילג ומושחת, המעדיף את קרוביו ואנשי שלומו – על פני אינטגריטי ושאיפת אמת למצויינות. צר שהצליח במזימתו המתמשכת, שמניעיה ראוי שיבוררו "
בתחום משפט העבודה, ויתכן אפילו שאף עילת לשון הרע. באשר לשאלה אם אתה הוצאת את דיבתו רעה - קיימות הגנות בחוק המגנות עליך אם אכן תיתבע. מומלץ כי תפנה ליעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר