מישהי מהשכונה התלוננה עלי במשטרה שכביכול תקפתי מינית את הבת הקטנה שלה. התיק נסגר מחוסר ראיות. עשיתי בדיקת פוליגרף פרטית בה נקבע כי אני דובר אמת.
אני לא יודע למה היא העלילה עלי את זה ועברו כבר כמה שנים מאז.
בנתיים היא סיפרה לכל מיני אנשים בשכונה שהיא הגישה את התלונה וגם סיפרה את זה להורים מבית הספר שבו לומדים הילדים שלנו (שלה ושלי)
חברים שלי סיפרו לי ששמעו זאת מהורים אחרים.
איך אני יכול לנקות את השם שלי?
האם אני יכול לתבוע אותה תביעת דיבה?
כמה היא תצטרך לשלם לי?
מדובר בפרסום לשון הרע לכל דבר ועניין.
לא רק שעצם תלונת השווא היא פרסום לשון הרע, אלא ככל הנראה היה גם פרסום אודות התלונה עצמה לאנשים שונים, תוך העלמת העובדה שהתיק נסגר.
עם זאת, מומלץ לפרוס את מלוא העובדות והנסיבות בפני עו"ד העוסק בתחום לפני נקיטה בהליך כלשהו.
החוק קובע פיצוי ללא הוכחת נזק של עד 50,000 ש"ח וכאשר הדבר נעשה בכוונה לפגוע, עד 100,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
כי לאנשים לא איכפת אם התיק נסגר או לו, מספיק שהם שומעים שהיתה נגדי תלונה וזה מספיק כדי לנטוע בהם חשש שאולי עשיתי את זה.
מה אשמה הבת שלי שיש עכשיו אימהות שלא רוצות שהילדה שלהם תבוא אלינו הביתה (גם אם הם לא אומרות שזה בגלל זה, אני יודע שכן)?
איך אני יכול להוכיח שזו תלונת שווא? האם בדיקת הפוליגרף מספיקה?
איך אני יכול להוכיח שהיא סיפרה לאנשים? אני מניח שהיא לא מכחישה שהיא עשתה את זה. היא בטח טוענת שיש לה סיבות טובות.
כמה יעלה לי להוציא לה מכתב התראה? אני חייב להוציא מכתב? כמה יעלה לי לתבוע אותה? חייבים עו"ד? כמה עולה התשלום לבית משפט?
אני לא ממש שוחה בכסף, אפשר לקבוע שהתשלום יהיה באחוזים ממה שהיא תשלם לי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר