יש לי 2 דירות בבנין משותף המנוהל ע"י חברת ניהול. עקב סכסוך אישי שלי עם עם איש חברת הניהול הוא מזהיר כל דייר שעומד לשכור את דירתי (או שכבר שכר אותה) במילים כגון: "לא כדאי לך לשכור את הדירה" או "עשית את טעות חייך כששכרת את הדירה" "נפלת בידי נוכל" "נפלת בפח" וכו'. האם יש כאן עילה לתביעת דיבה? הרי אני המעסיק של האיש הזה ואני משלם את משכורתו. האם הוא יכול לנצל את תפקידו לרעה? (כי במסגרת תפקידו הדיירים שלי חייבים לבוא איתו במגע). האם אני צריך להוכיח נזק (כלומר שדייר עזב את הדירה בגלל כך או לא שכר אותה) ? או מספיק להוכיח שהוא משמיץ אותי?
לכאורה קיימת עילת דיבה. לא, אינך חייב להוכיח נזק. ניתן לתבוע פיצויים סטטוטוריים העומדים על 50 אלף ש"ח על כל הכפשה ואם יוכח זדון אז 100 אלף ש"ח וזאת ללא הוכחת נזק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
ראשית, תודה על תשובתך המהירה לשאלתי הקודמת האם אפשר לתבוע חברת ניהול על כך שהיא מזהירה אנשים לא לשכור את דירתי. הבעייה שלי היא שהשוכרים אינם מוכנים להעיד בבית המשפט על כך. הם חוששים להסתבך עם חברת הניהול. אבל מצד שני אני שלחתי חוקר פרטי שהתחזה לשוכר פוטנציאלי והוא הקליט את כל ההשמצות נגדי שנאמרו ע"י איש חברת הניהול. השאלה שלי האם זה מספיק להוכחה בבימ"ש? בלי עדות של השוכרים?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר