אדם (שמוכר לי) פנה אליי דרך הפייסבוק בהודעה פרטית וכתב לי שאני "דו" (לא יודע אם הכוונה מינית - דו מיני, נפשית - דו קוטבי או משהו אחר) משתמע שהוא הבין זאת אחרי שיחה עם מישהי ששמה ידוע לי. לאחר מכן הודעתי לו שאבא שלי קורא את ההודעות שהוא רושם לי. הוא הגיב ב"בטטה" ו"ילד של אבא"
אחר כך נתתי לו 10 דקות להתנצל, הדגשתי שוב שאבי וחבר קוראים את ההודעות. הוא לא התנצל וחסמתי אותו בפייסבוק.
הסיפור קרה לפני 4 ימים.
מדובר באדם שאני מכיר שהיה אומר לי במשך חודשים "שמן, בטטה" כמעט כל פעם שהוא רואה אותי" אך לא הקלטתי את זה ואין דרך להוכיח את זה.
על איזה סכום ניתן לתבוע (אם בכלל?) מה דעתך על המקרה? אני מאוד נפגעתי ממנו.
בתודה,
שי.
על פי המתואר הדברים יכולים להוות עילה לתביעת לשון הרע, אני מבינה שנאמרו בהודעה פרטית...אם הופצו למישהו מלבדך יש לך עילה לתביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
"אם הופצו למישהו מלבדך" - הודעתי לאדם שקילל אותי שלא רק אני קורא את ההודעות באינבוקס שלי. אבל לא ידוע לי שהוא כתב לאינבוקס של אחרים.
האם זה מספיק בתור עילה לתביעה?
נשלחה ב-4 ניסוחים שונים לאדם אחר מלבדי, לרבות שימוש במילים "בטטה", "דו" וכו..
נ.ב
לגבי "דו" - זה עונה על מבחן האובייקטיביות?
השאלה היא על כמה לתבוע? מה הסיכוי שיתנו את סכום התביעה?
(מספיק סדר גודל)
תודה.
100 אלף ש"ח לכל פירסום שנעשה בזדון, או כפול 50 אלף ש"ח לכל פירסום שלא נעשה בזדון.
נהוג לאחד את הפסיקות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר