שלום,
הקמתי קבוצה של אמהות בפייסבוק. הקבוצה היא קבוצה סגורה ואנשים שלא חברים בקבוצה לא יכולים לראות מה כתוב בה.
מטבע הדברים עולות המון שאלות על גנים, המלצות ודיס המלצות.
אחת האמהות התריעה על כל שבאחד הגנים שהיא בדקה בשביל לרשום את הילד שלה, היה גג אסבסט שבעל המקום רצה לפרק לבד דבר שאסור כיוון שמדובר על חומר מסוכן בעיקר לילדים. היא כתבה את זה בקבוצה.
אמא אחרת שרשמה את הילדה שלה לגן הזה באה לבעלת הגן וביקשה לדעת לגבי הגג. בגן הבינו את רצינות העניין (לשמחת כולם) שהבטיחו שחברה מקצועית תטפל בעניין.
אותה אמא עדכנה בקבוצה שהכל הסתדר עם הגן ואין מה לדאוג.
בעלת הגן פנתה אלי והיא רוצה לתבוע דיבה את האמא שהתריעה על עניין הגג.
האם היא יכולה לתבוע? האם זו באמת הוצאת דיבה? בסה"כ האמא ציינה עובדות ויידעה אמהות אחרות במשהו חשוב ביותר. אם היא לא היתה עושה את זה בעל הגן היה "מטפל" לבד בגן ויתכן וגורר אחריו תחלואות של ילדים חלילה.
מה עלי לעשות? האם אני אחראית באיזשהו אופן?
אני מאוד רוצה שחברות הקבוצה יכולו לדבר על הכל מבלי לדאוג. הרי זו קבוצה סגורה. מהם הסכנות?
אשמח לתשובתכם בהקדם האפשרי
תודה
טלי
הגננת יכולה לתבוע דיבה ( כל אחד יכול לתבוע) מנגד יש לך ולאותה אמא שדיווחה הגנה טובה: הייתה לכן חובה חוקית לדווח. זוהי ללא ספק תביעה קנטרנית והייתי מנסה לסלק אותה על הסף. מה שבטוח יש לדווח על הגננת לרשויות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
אתי תודה על התגובה המהירה.
שאלה נוספת... האם חברות הקבוצה לא מוגנות מתביעת דיבה ועליהם להיזהר בלשונן לפני שכותבות את דעתן בקבוצה?
אתי תודה על התגובה המהירה.
דבר נוסף... האם חברות הקבוצה לא מוגנות מפני דיבה ועליהן להיזהר בלשונן למרות שמדובר על קבוצה סגורה?
כל דיס המלצה על גן עלולה להחשב שדיבה?
איך אני מגינה על חברות הקבוצה ועל עצמי?
תודה שוב
ככלל אין הדבר משנה אם הקבוצה סגורה או לא, מספיק שאדם אחד נוסף ייחשף לדבר הדיבה כדי שהדבר יהווה פרסום, בטח כשמדובר בפרסום באינטרנט. בכל מקרה יש להיזהר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר