שלום
בשלושת החודשים האחרונים עבדתי במקום עבודה כשכיר. לפני עשרה ימים הודעתי על התפטרותי. אתמול, כאשר חזרתי מהפסקה, חיכה אחד מבעלי המשרד בפתחו וברגע שנכנסתי התחיל להרים את קולו עלי ולצעוק. כאשר עיקר הטענות שלו הן בדבר כך שמחר (היום) נערכת פרזנטציה בפני לקוח ואיך זה שהוא לא ראה עדיין חומרים. בקשתי מהבעלים להוריד את הטון ובקשתי שלא יצעק עלי (יש לציין שמדובר בחלל עבודה פתוח שעובדים בו כ-20 עובדים לערך) ושאם יש לו בקורת כזו או אחרת - הדבר לגיטימי, אך יש צורה ודרך. משראיתי שהבוס לא נרגע הודעתי כי אני לא מוכן שהוא יצעק עליי ונכנסתי לחדר שלי (בו אינני יושב לבד), הוא עקב אחרי ושם המשיך לצעוק והחל להשתמש במילים קשות בינהן: "אתה חתיכת חרא, אתה רקוב מן היסוד, הסתת לי את כל העובדים, בגללך עובדים התפטרו, אני אדאג לשרוף אותך בתעשיה ועוד" כמו כן הוא גם חשף חלק מתוכן שיחה אישית (בנוגע לעבודה ועסקים) שקיימתי עימו, במשרדו, ובדלת סגורה לפני שלושה שבועות. יש לציין כי כל "הדיון" הזה התרחש על פני 20 דק', בהן המעביד גם ניגש להתפנות ועוד חזר והמשיך ומעשה גירש אותי מהמשרד בבושת פנים תוך המשך הטחת המלים הקשות הללו. יש לציין כי בשלב מסויים לא התאפקתי יותר וצעקתי בחזרה, גם קראתי לו מנוול.. האם יש לי מה לעשות, האם לא יחשב קנטרני מצדי לתבוע? האם, על פניו יש לי עילה לתביעה?
נראה שיש לך עילת תביעה. חובתו של המעביד הייתה לברר עמך את הענין באופן דיסקרטי ולא להלבין את פניך ברבים. היום ניתן להגיש תביעת לשון הרע בבית הדין לעבודה ואני מציעה לך לפנות לעורך דין בעניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר