גרושתי בכל הזדמנות שולחת לי הודעות SMS שאני נרקומן ואלכוהליסט ושאני מהווה סיכון לילדי בנוסף היא דאגה להשמיץ אותי טלפונית באוזני בת זוגתי וכשאני בא לאסוף את הילדים מידי פעם זורקת לי על יד חברותיה וילדי "נרקומן" מה אני יכול לעשות האם אני יכול לתבוע אותה בתביעות קטנות על לשון הרע -הוצאת דיבה נמאס לי ...
אם כי בתביעות קטנות לא תוכל לתבוע את סכום התביעה המכסימלי ללא הוכחת נזק שעומד על 50 אלף ש"ח אם תוכיח זדון 100 אלף ש"ח . מציעה לך לפנות לעו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
שלומי שלום,
אין ספק שהדברים אשר נאמרו עלולים לפגוע בך ולבזותך בפני הבריות. משכך, מדובר בדברי לשון הרע.
הודעת SMS עשויה להיחשב כפרסום לכל דבר ועניין, קל וחומר כשהנמען הוא אחר מנשוא הפרסום עצמו.
השאלה "מה אני יכול לעשות" היא רחבה מדי. השאלה הנכונה היא מה אתה רוצה לעשות?
ייתכן שמשלוח מכתב התראה בטרם נקיטה בהליכים משפטיים ישיג את המטרה באמצעים ובהוצאות פתוחות ועדיין האפשרות של תביעה תהיה פתוחה בפניך, אם דרישות המכתב לא תענינה.
לעניין תביעות קטנות: סכום התביעה מוגבל ל-30,000 ש"ח לכל היותר ואינך יכול להיות מיוצג על ידי עורך דין. יש לקחת זאת בחשבון בטרם מקיטה בהליך שכזה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין ירוחם אדלר 053-6249801
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר