שלום, יש לי שתי שאלות.
1)אני בחור בן 39 עובד כיום כעצמאי (עוסק פטור) וכשכיר. אני לוקה בשתי נכויות. האחת, גמגום קשה מאוד מהילדות, שהסב לי נזק גדול בתחום המקצועי. השנייה, מחלת גאוט שהחמירה נורא בשנה וחצי האחרונות, שגורמת לדלקות קשות בכף הרגל שמונעות הליכה, ועקב כך אני מחסיר הרבה ימים ושבועות שלמים של עבודה כי אני מוגבל בימים של הדלקות לכיסא גלגלים. כיום אני לא מקבל קצבת נכות ומעולם לא הגשתי תביעה לקצבת נכות למרות שיש לי נכויות שמסבות הרבה נזק לפרנסה.
כיום אני מרוויח לערך 8000-9000 ברוטו לחודש, מעבר לשכר המינימלי שמקנה זכאות לקצבת נכות (6600 שח לחודש) ולמיטב ידיעתי אם אגיש קצבת נכות אני לא יהיה זכאי לקצבה עקב זה שאני מרוויח יותר מ6600 בחודש. השאלה היא האם עדיין כדאי לי להגיש תביעה לקצבת נכות? זה ייתן לי הטבות כלשהן למרות שאני מרוויח ברוטו מעבר ל-6600 שקלים?
(2 שאלה שנייה: התחלתי לעבוד כעצמאי בחודש ינואר ובמקביל אני עובד כיום גם כשכיר. לפני כן רוב החיים הייתי שכיר והפרישו לי דמי ביטוח לאומי כדין. כיום רק המעסיק שלי בתור שכיר מפריש עבורי ביטוח לאומי, ובתור עצמאי אני כרגע לא מפריש על ההכנסות שלי כעצמאי לביטוח לאומי, למרות שקיימת חובה לכך. השאלה היא, במידה ואני מגיש תביעת נכות, איך הביטוח הלאומי יתייחס לזה שבתור שכיר מופרש עבורי ביטוח לאומי, ובתור עצמאי עוד לא פתחתי תיק בביטוח לאומי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר