שלום, פתחתי עסק קטן עוסק פטור לפני שנה. פתחתי את העסק רק במס הכנסה ומעמ ואמרתי לעצמי שכשאתחיל להרוויח אפתח גם בביטוח לאומי. רק החודש כנראה אתחיל להרוויח. האם ביטוח לאומי יגבה ממני 179 לחודש על השנה וחצי האחרונות כמי שלא עבד, או שיקח ממני דמי עצמאים למרות שלא הרווחתי שקל? האם דמי עצמאים מינימליים בביטוח לאומי הם מעל 179 שח כמו מי שלא עובד?
אני שואלת כי אני מתלבטת אם לשלם.. או לפתוח את העסק בביטוח לאומי רק שאתחיל להרוויח. האם ביטוח לאומי יחשבו לי את דמי הביטוח לפי רווח שנתי? כלומר. אם אפתח את העסק בביטוח לאומי ובסוף השנה יצא שהרווחתי בממוצע 1000 שח לחודש.. האם עדיין יצא לי לשלם להם יותר?
בקיצור, האם משתלם לי לפתוח את העסק גם בביטוח לאומי ולהמתין שיגבו ממני מה שהם צריכים או להמתין עד שארוויח משהו ואז לפתוח את העסק. כמה עצמאי שמרוויח 2000 שח לחודש משלם לביטוח לאומי והאם החישוב הוא שנתי או חודשי? מעוניינת לדעת כמה זה יוצא יותר ממי שלא עובד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר