שלום, שאלה קצת מסובכת, אך אשתדל לקצר: אני נכה 100 אחוז לצמיתות והבנתי שאם אני מתחתן, מגיעה לי תוספת תלויים עבור בת זוג. והבנתי שיש מבחן הכנסות ושצריך לעבור אותו רק עבור תוספת בת זוג.
ותוספת על ילד מקבלים אוטומטי, ללא קשר למבחן הכנסות.
האם זה נכון?
הבנתי שאת הבקשה עבור תוספת לבת זוג, אפשר לבקש עד שנה רטרואקטיבית.
עוד הבנתי שצריך לשלוח להם 12 תלושים של בת זוג, על-מנת לבדוק אם יש זכאות לקבלת התוספת הזו.
אך השאלה שלי היא כזו: ב-12 התלושים האחרונים, בת הזוג שלי השתכרה יותר מ-6014 ברוטו כל חודש,
אבל כרגע היא עברה ל-50% משרה בגלל היריון, וכאשר יוולד הילד אז היא בכלל לא תעבוד ותהיה איתו בבית.
אז האם היא לא תהיה זכאית רק בגלל שבשנה האחרונה היא הרוויחה יותר מ-6014 שקלים ברוטו?
למרות שעכשיו היא עברה ל50% משרה, ומן הסתם מרוויחה פחות מ-6014 שקלים.
מה אפשר לעשות במצב כזה?
האם צריך שוב לחכות שנה על-מנת להגיש את הבקשה לתוספת?
למה ביטוח לאומי לא מסתכלים מ"עכשיו" מהחודש הנוכחי, כשהיא בעצם עברה לחצי משרה ומרוויחה פחות?
מילא אם היא הייתה ממשיכה לעבוד ולהרוויח יותר מ-6014 שקלים.
עם כל הכבוד אני לא חי בחינם, ובתור אדם נכה שלא עובד איך עליי לפרנס את המשפחה שלי אז?
זה אבסורד הביורוקרטיה הזו.
אשמח לדעת
המון תודה.
תוספת תלויים על בת זוג - במידה ומשתכרת פחות מ- 57% מהשכר הממוצע במשק. אפשר לבקש יותר משנה רטרואקטיבית. מי שזכאי לקבלת את התוספת הוא אתה ולא היא. בעיקרון הזכאות נבחנת חודש בחודשו, כך שתוכל לבחון את העניין מול ביטוח לאומי כל חודש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר