שלום. אני אביא את כל המידע - לא יודע מה רלוונטי לצורך השאלה.
אני חײַל בשירות חובה החל מאפריל 2017. יש לי גם עסק פטור רשום על שמי. לפי הכנסותי אני בעל עסק שלא עונה על הגדרה. בנוסף שלושה חודשים ינואר-אפריל הייתי ביין בית הספר לגיוס. בחודש מרץ שנה שעברה דיווחתי הכנסה בסך של 500 שח. לא יהיו לי הכנסות נוספות עד אוקטובר (כבר חייל מאפריל)
סיכום: בעל עסק שלא עונה על הגדרה עם הכנסה שלא מעבודה בחודש בודד.
השאלה - האם מותר לביטוח הלאומי לחײַב אותי ב170 שח שלושה חודשים עד לגיום או אק על מרץ בו דיווחתי הכנסה.
תודה!!!
אסף שלום,
בעיקרון, אם אתה אכן עונה על ההגדרה של בעל הכנסה שלא מעבודה, אזי:
מי שלא עובד ואין לו הכנסות - ישלם דמי ביטוח לאומי מינימליים לחודש בסך 69 ש"ח ודמי ביטוח בריאות מינימליים לחודש בסך 103 ש"ח , ובסך הכול ישלם בחודש 172 ש"ח .
מי שלא עובד ויש לו הכנסות שלא מעבודה - ישלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות באחוזים מהכנסתו,
אשר על כן, בכל חודש עליך לשלם על פי ההגדרות הנ"ל.
יחד עם זאת, שים לב כי:
מי שמלאו לו 18 שנים ויתגייס לצה"ל או ישרת בשירות לאומי או אזרחי לפני גיל 21 - יהיה זכאי לפטור מתשלום דמי ביטוח מיום 1.8.2013, לתקופה מגיל 18 עד לתחילת השירות בצה"ל או תחילת השירות הלאומי/האזרחי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר