שלום רב,
אני נכה 100% לצמיתות ומקבל קצבת נכות בהתאם מזה מספר שנים. השבוע הגעתי לגיל פרישה,67. קיבלתי מסמכים מהביטוח הלאומי לחתימה והוספת פרטים. אני מבין שכעת אני זכאי לקצבת זקנה אשר גובהה יהיה זהה לגובה קצבת הנכות הכללית. אבקש לדעת מה קורה כעת משאתחיל לקבל פנסייה, כ- 1500 ש"ח לחודש, מחסכון פנסיוני קטן שיש לי וכעת ניתן להתחיל להנות ממנו. האם הביטוח הלאומי מתחשב בקבלת הפנסייה?, ואם כן בכמה אחוזים, תפגע הקצבה?
תודה מראש.
אדם שהוכר כנכה זכאי לקצבת נכות מביטוח לאומי לפי אחוז נכות שנקבע לו בוועדה רפואית. ניתן להגיש בקשה לקצבת נכות כללית מגיל 18 ועד 12 חודשים לאחר גיל הפרישה. במידה ותאושר קצבה – האדם יקבלה ממועד קרות האירוע בגינו מבקש את הקצבה, אבל רק עד גיל הפרישה. כמו כן, בהתאם למצבו התפקודי וסוג הנכות, יתכן שהוא זכאי לקצבאות ניידות וגמלת שירותים מיוחדים. זכויות אלו מיועדות לנכים בגיל עבודה שנכותם פוגעת ביכולתם להשתכר ולשמור על עצמאותם. עם ההגעה לגיל פרישה חלים שינויים בזכויות ובקצבאות הנכים ויש צורך בתהליך מיצוי זכויות מחודש בהתאם לגיל האדם ומצבו התפקודי. בניגוד לקצבת נכות כללית, תביעות לניידות ושירותים מיוחדים לא ניתן להגיש לראשונה בגיל הפרישה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר