שלום,
הייתי זכאי לקצבת אבטחת הכנסה בשנתיים האחרונות אך לפני 3 חדשים מצאתי עבודה וחדלתי לתבוע מהביטוח הלאומי את הקצבה.
מרגע זה ואילך מצאתי עצמי עומד תחת מטח של הטרדות, הצקות ואיומים מצד הביטוח הלאומי לקבוע לי חוב פיקטיבי שימנע ממני קצבת זקנה בעתיד הדורש ממני לפנות למעסיקים שאינני עובד אצלם כדי שהללו ימלאו טפסי מטפסים שונים.
כל עוד נמצאו טפסים רשמיים של הביטוח הלאומי, מעסיקי הרבים מהתקופה בה חייתי מקצבת אבטחת הכנסה (עבדתי עבודות אקראיות שהכנסה דלה בצידם, ימים ספורים בשנה אצל חברות כ"א רבות) מילאו אותם.
למן הרגע שתמו הטפסים פנה הביטוח הלאומי לדרוש ממני דרישות שאביא מהמעסיק הצהרות מהצהרות שונות חישובים וסטטיסטיקות שהלה מעולם לא שמע אודותיהם ותהה אם אני בודה את הדרישות הללו מליבי
או שמא באמת הביטוח הלאומי דורש ממעסיקים ליצור פרוזה יש מאין.
האם מעסיק חייב להעתר לדרישתי להמציא לי סטטיסטיקות והצהרות שלא קיים טופס רשמי עבורם ?!
מנין למעסיק שהביטוח הלאומי באמת דורש את הפרוזה הזו? אולי אני משועמם ומתחשק לי להטריד ולהציק למעסיק כפי שלביטוח הלאומי מתחשק להאיים להטריד ולהציק לי?!
איך אני יכול לכפות על מעסיק שאינני עובד אצלו מזה יותר מחצי שנה שיקצה פקידה שתרשום למעני מכתבים אודות:
כמה שעות כל יום עבדתי אצל מעסיק בשנתיים אחרונות ?
כמה שעות לא עבדתי כל יום בשנתיים האחרונות אצל המעסיק ?!
כמה פעמים נסעתי בממוצע כל חודש וחצי ברכב החברה ומדוע ?
כמה פעמים בממוצע כל חודש וחצי לא נסעתי ברכב חברה ומדוע ?
באילו חדשים קיבלתי דמי הברראה ומדוע ?
באילו חדשים לא קיבלתי דמי הבראה ומדוע ?
יש לצרף הוכחות שדמי ההבראה אכן שולמו ומתי (סרקתי והעליתי את כל תלושי המשכורת של השנתיים האחרונות מכל מעסיקי, מדוע אין די בכך ללמד אודות ביגוד ודמי הבראה שקיבלתי או לא ולמה ?!!!)
מדוע אני מקבל ביגוד בכל חודש זוגי ומדוע אינני מקבל ביגוד כל חודש שלישי.
מה שיעור הבונוסים שקיבלתי ביחס לשכר היסוד ומדוע. יש לנפק הוכחות !!
ועוד כהנה וכהנה וכיו"ב, שוב ושוב חדשות לבקרים ביום ובלילה !
במקום להשקיע מרצי בעבודתי החדשה אני נתון כולי, יומם ולילה בסיפוק גחמותיהם של פקידי הביטוח הלאומי !
ארוע דומה התרחש לפני 3 שנים והצקותיו והטרדותיו של הביטוח הלאומי הביאו לפיטורי ממקום עבודה שמצאתי אז ונאלצתי לתבוע את המעסיק על פיטורים לא חוקיים שפיטר אותי בגלל ההטרדות שסבל מהביטוח הלאומי באמצעותי.
השאלה: אני יכול לאכוף על מעסיק להמציא לי סטטיסטיקות שונות ומשונות לשם סיפוק גחמות הביטוח הלאומי ?!
האם מעסיק חייב לספק לעובד שאינו עובד אצלו כמעט שנה אינפורמציה שאיננה כלול בטפסים הרשמיים של הביטוח הלאומי ?
יש דרך לתבוע את הביטוח הלאומי פיצויים על כך שאיבדתי מקום עבודה בעטיו ואני בדרך הבטוחה לאבד מקום עבודה שני ?
תודה !
שלום רב,
על פי תאורך נראה כי אינך שבע רצון כלל ועיקר מאופן התנהלותו של המוסד לביטוח לאומי.
אציע כי תפנה אליהם ישירות ותשטח טענותייך בפניהם, על מנת לקבל מענה הולם.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר