שלום,
מסתמן כי על פי החלטת משרד התמ"ת, יאשרו את פיטורי למרות שאני בהריון. אני אמורה ללדת בתחילת נובמבר. האם מגיע לי דמי אבטלה ואם לא אחתום האם מגיע לי דמי לידה?
רעות שלום,
היות ופיטרו אותך, הנך זכאית לדמי אבטלה ע"פ הקריטריונים לקבלת דמי אבטלה באתר של המוסד לביטוח לאומי, במידה ואכן הינך זכאית לדמי אבטלה- אמליץ כי תחילה תירשמי בלשכת התעסוקה וכי תמתיני עם התביעה לקבלתם עד לאחר תום הזכאות לדמי לידה, במידה והינך זכאית להם וזאת היות ומועד לידתך קרוב.
לגבי דמי הלידה-תהי זכאית להם רק במידה וצברת תקופת אכשרה מזכה (חודשים שבהם עבדת ושילמת דמי ביטוח לאומי).
בהתאם לתקופת האכשרה שצברת נקבעת תקופת הזכאות לדמי לידה:
אם שילמת דמי ביטוח לאומי עבור 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה, או עבור 15 חודשים מתוך 22 החודשים – תהיי זכאית לדמי לידה מרביים עבור 15 שבועות (105 ימי זכאות).
אם שילמת דמי ביטוח לאומי עבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה – תהיי זכאית לדמי לידה חלקיים עבור 8 שבועות (56 ימי זכאות).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר