שלום
בחודש מרץ יצאתי לחו"ל לצורך עבודה אצל מעסיק ישראלי (משרד החוץ) . אני זכאי לקצבת נכות מלאה ושוהה בחו"ל כבר שלושה חושים. קיבלתי תשלום מלא עבור חודשים מרץ-מאי ואני מניח שגם בחודש יוני אקבל היות ויצאתי באמצע מרץ וראיתי שהזכאות היא מה-1 לחודש שחרי היציאה במשך שלושה חודשים. הבנתי שאני זכאי להמשך הקצבה היות ואני עובד אצל מעסיק ישראלי. הכסף מופקד לחשבון המקומי שלי בחו"ל אך ניתן לראות מהתלוש שאני משלם דמי ביטוח לאומי . לא עבדתי לפני כן ובמידע האישי מצוין שאני לא עובד גם עכשיו. אילו טפסים אני צריך להגיש על מנת להמשיך לקבל את הקצבה ? האם יש צורך להגיש או שהביטוח הלאומי מעודכן על מקום עבודתי וימשיך את דמי הקצבה באופן אוטומטי .
נכון לעכשיו לא תהיה לי נגישות פיזית לסניף בשלושת החודשים הקרובים. מה עליי לעשות אם אצטרך להגיש טפסים וכו'
תודה לעונים
דוד שלום,
עלייך לפנות בנושא זה ישירות למוסד לביטוח לאומי, על מנת לברר כיצד עלייך לפעול על מנת להמשיך לקבל את קצבת הנכות בחו"ל.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר