אני נכה 100% ואובדן כושר גם 100% בחודשים הקרובים ימלאו לי 62 ואני עוברת מקצבת נכות לקצבת זקנה + השלמה של קצבת הנכות..
עבדתי עד לפני כחצי שנה משרה מלאה והתפטרתי אני מעוניינת לחזור לחצי משרה השאלה כמה מותר להרוויח שלא יפגע לי הקצבה ?
בתודה מראש על התשובה
עטרה שלום,
ישנו סכום הכנסה שנקבע ע"י המוסד לביטוח לאומי (ליחיד- 5,646 ש"ח), ואם הכנסתך תעלה במעט על ההכנסה הנ"ל, תהיי זכאית לקבל קצבת זקנה יחסית: הקצבה המלאה שהייתה מגיעה לך, פחות 60% מסכום ההפרש שבין הכנסתך לבין ההכנסה המותרת. סכום הקצבה היחסית לא יפחת מ-10% מסכום הקצבה הבסיסית. סכום הקצבה הבסיסית ליחיד 1,535 ש"ח. ואולם, ייתכן ובאפשרותך לדחות את קבלת קצבת האזרח הוותיק. אם תוכלי לעשות זאת, בעד כל שנה שתדחי את קבלת הקצבה, תקבלי 5% תוספת על הקצבה המגיעה לך.
יחד עם זאת ואחרי כל אשר הוסבר, עלייך לפנות באופן פרטני לפקיד התביעות במוסד לביטוח לאומי, מאחר שהמקרה שלך קצת יותר מורכב בשל תוספת השלמה של קצבת נכות, ועל כן ייתכנו שינויים.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר