עבדתי למעלה מעשר שנים במפעל לאופנה. בחודש יוני 2017 ילדתי את ילדי השלישי ונאלצתי לעזוב את עבודתי. קבלתי מכתב פיטואין. תחילה להתביישתי לגשת לביטוח לאומי לקבל דמי אבטלה. לאחר כשמונה חודשים מהלידה החלטתי לגשת כי נקלעתי למצוקה כלכלית והתקשיתי למצוא עבודה עם שלושה ילדים קטנים באזור מגורי. פניתי לביטוח לאומי בעירי מלאתי טפסים ונדרשתי להגיע לחתום- בצעתי את שנדרש ממני ולאחר מכן כשהגיע מועד התשלום נאמר לי שאינני יכולה לקבל דמי אבטלה כי אחרתי בחודש ימים את מועד הבקשה. הדבר נראה תמוה בעיני. אני מבקשת עזרה משפטית או יעוץ כלשהו על מנת לקבל את דמי האבטלה. מיותר לציין שאני מתקשה לעמוד בתשלומים של גנים (ילדי בני ארבע שנים, שנתיים ושנה) אודה על עזרתכם בנושא
נועה שלום,
על פי מה שפירטת, המוסד לביטוח לאומי דחה את תביעתך לדמי אבטלה משום שלא ביצעת במועד את הרישום בשירות התעסוקה, בסמוך לאחר הפסקת העבודה.
במצב דברים זה, תוכלי לבקש שההחלטה תיבדק פעם נוספת על ידי ועדת תביעות אזורית, שחבריה הם אנשי ציבור שמונו על ידי מועצת הביטוח הלאומי.
הוועדות מתקיימות בסניפי הביטוח הלאומי בתל אביב, ירושלים, חיפה ובאר שבע פעם בחודש ללא נוכחות הפונה, ויכולים לפנות אליהן אזרחים מכל הארץ.
בכדי לפנות לוועדת התביעות, יש מלא טופס פנייה לוועדת תביעות (בל/910), ולהגישו לסניף שבמקום מגוריך.
ניתן גם לשלוח את הטופס אל: אגף חקיקה-גמלאות, המוסד לביטוח לאומי, שדרות וייצמן 13, ירושלים 91909
שימי לב, שאת הטופס יש להגיש תוך 6 חודשים מיום קבלת החלטת פקיד התביעות.
בנוסף, את רשאית לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש ערעור על ההחלטה של הביטוח הלאומי.
את הערעור לבית הדין האיזורי יש להגיש בתוך 12 חודשים מיום שנמסרה לך החלטת הביטוח הלאומי.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר