הי, עבדתי שניים עשר חודשים במקום עבודה ופוטרתי. רציתי לשאול אם אני זכאית לאבטלה בהתחשב בנתונים הבאים:
החודש הראשון היה רק חצי חודש, האחרון - חצי חודש, ובאמצע היה לי חודש שבו לא עבדתי אבל הוצא לי תלוש (שולמו בו 4 שקלים ביטוח לאומי). כמו כן, בשנה הזו עבדתי 25 אחוז משרה בלבד. תודה רבה.
ליאור שלום,
נדרשת השלמת תקופת אכשרה לפני תקופת האבטלה, כלומר היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח.
תקופת האבטלה מתחילה ביום שבו נרשמת לראשונה בשירות התעסוקה.
השלמת תקופת אכשרה של 12 חודשים לפחות, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 18 החודשים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
לידיעתך, עבודה בחלק מהחודש נחשבת לחודש עבודה מלא. כלומר, אפילו יום עבודה אחד בחודש ייחשב לך כחודש עבודה בחישוב תקופת האכשרה.
החלק הבעייתי בכל מה שכתבת הוא שחודש אחד מתוך ה-12 לא עבדת כלל, אך הוצא לך תלוש. ככל הנראה לא תהיי זכאית לדמי אבטלה בשל כך, אך כדאי לך לברר מה קורה בנסיבות המיוחדות הללו מול נציג המוסד לביטוח לאומי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר