גופו של עניין:
אני ביקשתי מביטוח לאומי קצבאות עבור ילד. הם אישרו לי רטרואקטיבית לשנה+ לשנתיים קדימה.
העניין הוא שהזכאות קדימה כפופה לכך שאם תהיה הטבה במצב, אעדכן אותם תוך 30 יום על מנת שיבחנו שוב את הזכאות.
כעת, מה הבעיה?
אני הגשתי את התביעה ע"י חברה הנוטלת עמלות לפי אחוזים. הם כעת רוצים שאעביר להם מראש את מלוא האחוזים עבור כל הקצבה שאושרה - כולל על מה שאושר לשנתיים קדימה.
מה הבעיה שלי בזה? הבעיה, שהקצבה קדימה מותנית בכך שלא יהיה שינוי (אני חתום על התחייבות לעדכן מייד על כך), ותיאורטית יכול להיות בהחלט שעוד חצי שנה תופסק הקיצבה, ואז - אני אצטרך לרדוף אחריהם שיחזירו לי את האחוזים ששילמתי מראש על הקיצבה שהתבטלה! (הם אומרים שבמקרה כזה הם יחזירו, אבל ביקשתי שיחתמו על כך בצורה מפורשת ומעוגנת היטב, אבל הם לא מוכנים לחתום על כך, וטוענים שזה כבר משמע ממילא מהחוזה שבמקרה כזה יצטרכו להחזיר)
השאלה: *האם אכן על פי החוזה אני חייב לשלם מראש גם בגין חודשים שעדיין לא קיבלתי...*
ובכן, בסעיף 7.2 (לאחר סעיף 7.1 המדבר על העמלה בגין כספים רטרואקטיביים שבלקוח יקבל) נאמר "באם *יתקבלו* כספים עתידיים מהרשויות הרלוונטיות, כי אז מתחייב הלקוח לשלם לחברה עמלה נוספת (מלבד העמלה על הכספים הרטרואקטיביים)..."
בסעיף 7.3 נאמר "החברה תהיה זכאית לגבות את מלוא עמלתה, הן עבור כספים רטרואקטיביים והן עבור כספים עתידיים, מכספי ההחזר הרטרואקטיבי..." ובכן לאור האמור בשני תתי סעיפים אלו:
1. האם אני אכן חייב לשלם מראש, לפני שקיבלתי את הכספים העתידיים, או לא?
2. לחילופין: יש לי אולי זכות לדרוש שלא אשלם עד שנפנה לבורר שבחוזה שיכריע?
2. במידה שאין לי מוצא ואני חייב לשלם מראש, האם יש פעולה שניתן לעשות כדי שאצליח להוציא מהם לאחר מכן את כספי, במידה ותופסק הקצבה?
תודה!!
ככלל פריחת החברות למתן סיוע בקבלת כספים מול מוסדות ביניהן מוסד לביטוח לאומי מחזיקות עצמן מאחוזי עמלה וכאשר לאחרונה נתנו פסק דין בעליון כי חל עליהן לתת מתן שירות משפטי אשר לא היה גלוי בפרסומיהן.
מאחר והסכמת לתנאי חוזה שכזה והעדפת טיפול של חברה על פני טיפול של עורך דין היכול גם לייצג אותך משפטית ועבודתו או כל חוזה שהוא עורך מולך נמדדת ומפוקחת באמצעות לשכת עורכי הדין ככל והכין חוזה שאינו תקין וניתן לפרשנות מומלץ לך לשכור שרותי עו"ד המבין בתחום על מנת שזה יתמודד עם התנאים המלאים וסעיפי החוזה כולם כפי שחתמת מול החברה על מנת שזה ישמור גם זכויותיך ויפרש את סעיפי החוזה כדבעי ועל בסיס מתן יעוצו תדע מתי לשלם וכמה לשלם והאם על החברה להשיב לך כספים ככל ותופסק הקצבה.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר