יצאתי לחופשת לידה לפני שלושה שבועות, אני מרוצה ממקום עבודתי והבטחתי שאחזור אליו, הבנתי כי אחרי חופשת הלידה הם מחויבים לשמור לי את המקום ל60 יום נוספים, האם ב60 הנוספים הללו אני יכולה לחתום אבטלה? האם זה נחשב לחופשה ללא תשלום? מה התנאים למימוש אבטלה בחופשה ללא תשלום? במידה וזו לא אופציה ובשביל להצליח לשרוד שנה בבית אחליט בסופו של דבר להתפטר (טיפול בילד), מתי יהיה מותר לפי חוק לחזור לאותו משרד?
עובד שנמצא בחופשה ללא תשלום 30 ימים לפחות יהיה זכאי לדמי אבטלה אם הוא עונה על תנאי הזכאות לדמי אבטלה. אם לעובד יש יתרת ימי חופשה אצל המעסיק הוא לא יקבל תשלום עבור ימי האבטלה הראשונים, כמספר ימי החופשה שנותרו לזכותו לפני שיצא לחופשה ללא תשלום.
על העובד הנמצא בחופשה ללא תשלום להתייצב בשירות התעסוקה.
הימים שבעבורם שולמו דמי האבטלה בתקופת החופשה ללא תשלום יילקחו בחשבון במניין ימי האבטלה המרביים שלהם הוא זכאי.
בתקופת החופשה ללא תשלום אין המעסיק יכול לזמן את העובד לעבודה כלשהי, גם אם מדובר בימים בודדים. חזרה לעבודה, ולו גם לימים ספורים, תשלול את דמי האבטלה לכל החודש.
מורה בשנת שבתון לשם הדוגמא אינה זכאית לדמי אבטלה בשנה זו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר