שלום רב,
אובחנתי עם תופעת סימפלויזיס על ידי אורטופד. בשל כאבים עזים ועבודתי כמורה בביה"ס יסודי, האורטופד המליץ על שמירת הריון בבית.
העברתי את המסמכים לרופאת נשים גם היא המליצה על שמירה וציינה שאני עובדת בהליכה ובעמידה ממושכת וכ"ו.
אי לכך, ישבתי 30 ימים בבית והעברתי את המסמכים הרפואיים לב"ל בקשה לגמלת הריון.(עליי לציין שבקשתי גמלה עבור חודש נוב ודצמבר אני אמורה ללדת באמצע דצמבר)
לאחר מס שבועות קיבלתי מכתב בו נכתב עבור הרופאה המטפלת, שתופעה זו אינה מסכנת את העובר ואו או את האם ואם לא תנמק מדוע מגיעה שמירה ולא ימי מחלה התביעה תדחה. בתגובה לכך, שלחה אותי הרופאה לרופאה תעסוקתית שכתבה שאינני כשירה לעבודה עד הלידה.
שאלותיי הן :
האם בגלל אופי העבודה שדורש הליכה מרובה הסתובבות ועמידה ממושכת הכאבים העזים, ההליכה הצולעת וחוסר היציבה עדיין לא מגיע גמלה?
האם לדעתך ניתן לכתוב ואו לצרף משהו נוסף שיוכל לעזור?
בברכת תודה רבה
שלום לימור, גמלה לשמירת הריון משולמת כאשר רופא גיניקולוג קובע כי המצב הרפואי של האם מחייב שמירה כדי למנוע סיכון לעובר או לאם. אם המצב אינו כזה, הרי שלא תוכלי לקבל גמלה לשמירת הריון . רופא תעסוקתי יכול לקבוע אובדן כושר לא לצורך שמירת הריון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר