שלום רב,
עברתי תאונת עבודה ואחר וועדות רפואיות לנכות מעבודה הגשתי ערעור נגד החלטת הוועדה הרפואית לנכות מעבודה ועברתי מחדש וועדות רפואיות לנכות מעבודה אחריהם זומנתי לוועדת ערער. בטרם נתנה וועדת ערער החלטתה שלחו לי ממל"ל מכתב בו נכתב שוועדת ערר שוקלת לבטל לי אחוזי נכות שכבר אושרו ע"י הוועדה הרפואית לנכות מעבודה . עו"ד שקיבל לידו את התיק לטיפול אחרי שהגשתי את הערעור לוועדת ערער ייעץ מבלי שבדק דבר בתיק להודיע על ביטול הערעור ופעלתי ע"פ המלצתו . להודעה על קבלת ביטול הערעור צורפו חוות דעת רפואיות לנכות מעבודה והתברר שעבור כל ליקוי בו מל"ל הכיר אושרו לי אחוזי נכות שלא נכללו באחוזי נכות מעבודה שאושרו. עוד התברר שעו"ד שכל שעניין עו"ד שקיבל את התיק היה שכ"ט בגין הטיפול בתאונת עבודה נגד חברת ביטוח בהתבסס על אחוזי נכות שכבר אושרות כי לו עשה שימוש בייפוי כח שקיבל לטיפול בקצבת נכות מעבודה לא היה אומר לי לבטל את הערעור ומגיש ערעור לבית דין לעבודה למימוש אחוזי נכות בחוות דעת רפואיות לנכות מעבודה שאושרו לי ולא נכללו כאמור באחוזי נכות שהוועדה הרפואית לנכות מעבודה קבעה.
לאור האמור, אני מעדיפה לפנות למל"ל עם הודעה לביטול ההודעה לביטול הערעור שהגשתי על תביעה בגין החמרה ולעבור שוב וועדות הרפואיות לנכות מעבודה המתישות להשגת החלטת וועדת ערר לצורך הגשת ערעור לבית דין לעבודה .
כפי שנודע לי בדיעבד, ביטול הערעור ביטל אפשרות להגשת ערעור לבית דין לעבודה נגד החלטת הוועדה הרפואית לנכות מעבודה בלי שעו"ד שטיפל בתיק יידעת אותי בדבר ועקב כך הופסק טיפולו בתיק .
מבקשת לדעת אם יש אפשרות לנפגע עבודה לפנות למוסד לביטוח לאומי ולהודיע שהוא חוזר בו מביטול ערעור שהגיש ולבקש שוועדת ערער שכאמור כבר קיימה דיון בחוות דעת רפואיות לעררים חוזרות , תתן את החלטתה באשר היא?
אודה גם על כל ייעוץ אחר ונוסף לנטען.
שלום תו, לשאלתך הארוכה אשיב בקצרה, על החלטת וועדה לעררים ניתן לערער בפני בית הדין לעבודה ובשאלת טעות משפטית של הוועדה אם הייתה כזו.
מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי .
נשמח לעמוד לשרותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר