שלום, קבעו לי בועדת ערר נכות ביטוח לאומי 65% אי כושר והתחלתי לקבל את הקיצבה עד שהתחלתי לקבל קיצבת זיקנה. הבעיה שהגשתי את התביעה לא מיד בתחילת המחלה ואז נתנו לי את הקיצבה שנה ו-3 חודשים אחורה רטרואקטיבית כשהורידו לי 90 יום וקיבלתי סה"כ חצי שנה ולא את מלוא הזמן של שנה ו-3 חודשים. אני לא מערערת על אחוזי הנכות אלא על תחולת הקיצבה. ההשאלה שלי: האם אפשר לערער על התקנה הזו (של שנה ו-3 חודשים אחורה) בבית דין לעבודה כי יצא שקופחתי בתשלום מבחינת הזמנים, והאם במידה ואפנה לבית דין אזורי לעבודה יש לי סיכוי לקבל רטרואטיבית את מלוא הזמן , כי בפועל קיבלתי רק חצי מהסכום, ושאלה נוספת: במידה והתביעה שלי בבית דין לעבודה תידחה האם יתכן שאחוייב בהוצאות משפט, כי הבנתי שהגשת התביעה עצמה לא עולה כסף. תודה
שלום שרית קלר, לשאלתך אשיב כי גמלת נכות כללית משולמת בהתאם לחוק. את הזכאות ניתן לקבל רק עבור 15 חודשים שקדמו להגשת התביעה ומתוכם 3 חודשים נחשבים לתקופת המתנה. כלומר משולמת גמלה עבור 12 חודשים שקדמו להגשת התביעה.
ערעור לבית הדין במקרים מסוימים יכול לחייב בהוצאות משפט.
שמחנו לעמוד לשרותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר