שלום
אני מקבלת קצבת נכות כללית לצמיתות 100 אחוז על רקע נפשי.
נכנסתי לפני כמה ימים לאתר של ביטוח לאומי כדי לראות למה הורידו לי הרבה בקצבה וראיתי שיש לי חוב של 10,000 ₪ וגם כנראה בגלל שאני עובדת. שלחו לי מכתבים ראיתי לפי האתר אבל כנראה זרקו לי אותם יש לי אחות שהיא גם לאנבסדר וזרקה לי אותם אולי.
כתבתי כתבתי להם ערעור שיבטלו או יפחיתו את החוב כי לא ידעתי שצריך לדווח להם ולשלחו תלושים חשבתי שהעבודה עושה את זה. שלחו לי לשלוח תלושים ודפי חשבון בנק. יש חודש אחד שקיבלתי 9000 ברוטו ו7900 נטו כי זה חודש כזה של הבראה וביגוד שמגדילים את המשכורת.
אני מפחדת שיבטלו לי את הקצבה. יכולים לבטל לי בגלל זה? אני מרוויחה כל חודש בערך 3900, 4000 ₪ אבל ביקשו רק שלושה חודשים אחרונים של פירוט בנק ותלושים של כל השנה וקצת אחרןנות. אני חושבת לעזוב את העבודה כי אני בלחץ מכל זה ומפחדת שישללו לי את זה. אני עובדת כברה שנתיים וחצי אבל מחזיקה את עצמי לא לעזוב ואולי זה סימן שאני צריכה לעזוב. יכולים לשלול לי את הקצבה?
שלום שרון, מי שמקבל קצבת נכות כללית יכול לעבוד ולהשתכר. אם ההכנסה שלו מעבודה גבוהה מההכנסה המותרת , מקזזים לו את חלק מהקצבה או כלה . תלוי מהו סכום השכר מעבודה. מומלץ לפנות לעובדת שיקום של המוסד לביטוח לאומי כדי בדוק את זכויותיך.
שמחנו לעמוד לשרותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר