שלום,
השתחררתי מהצבא לאחר 4 חודשי שירות מטעמי בריאות. שנה לאחר השיחרור נשלח אליי חוב תשלום ביטוח לאומי בגין חודש אחרי השיחרור בו לפי החוק הייתי פטורה מתשלום. כאשר פניתי לנציגה בביטוח לאומי היא טענה שחוק כזה לא קיים בכלל ולכן הדפסתי לה את החוק ורק אחר כך היא ביררה ואמרה שהפנייה בטיפול. חודש לאחר מכן לא קיבלתי מענה ולכן התקשרתי לברר והנציגה אמרה לי שבכלל אין פנייה וזה עכשיו בטיפול. היום חזרו אליי עם תשובה בה נאמר כי כאשר השתחררתי מהצבא לא עידכנו את ביטוח לאומי מה הסיבה שהשתחררתי אלא עידכנו אותם שהייתי רק 4 חודשים ויצאתי בלי סיבה בכלל, למרות שהבאתי לביטוח לאומי את הפטור עצמו מהצבא בו רשום בפירוש ״מטעמי בריאות״ עדיין הנציגה טוענת כי אני צריכה לפנות לצבא שיעדכנו את ביטוח לאומי שהשתחררתי מטעמי בריאות ורק לאחר מכן יתבטל החוב. הצבא הוא גוף גדול ואני לא יודעת למי לפנות ולמה בכלל אני צריכה לפנות אם הבאתי לנציגה את הפטור המקורי?
אשמח לתשובה תודה רבה.
שלום נופר, פורום זה עוסק במתן תשובות לשאלות העוסקות במיצוי זכויות עקב מצב רפואי. חוב בדמי ביטוח אינו קשור לכך. בכל מקרה באם הינך סובלת ממצב רפואי בגללו שוחררת מהצבא, ניתן לברר אם קיימת לך זכות לגמלה מביטוח לאומי עקב המצב הרפואי. נשמח לעמוד לשרותך בעניין זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר