שלום.
אני איני נכה (לא מקבלת קצבה), חיה עם בן זוג נכה המקבל תוספת תלויים עבורי ועבור שתי בנותינו, סהכ גובה הקצבה שלו כ-5500 שח בחודש. אנחנו לא נשואים! אבל סידרנו שנהיה ידועים בציבור מבחינת ביטוח לאומי וכך אנו רשומים אצלם.
לאחרונה נפטרו הוריי וקיבלתי ירושה שתאפשר לי לקנות דירה בה נוכל לחיות וגם להשכיר את חלקה ולקבל כ-4000 שח בחודש. לתומי קיוויתי שהדבר ישפר את מצבי הכלכלי אך נראה שממש לא.
האם למעשה יקוזזו כל התוספות והוא יקבל מעכשיו רק את קצבת הנכות הבסיסית 2400 שח בלבד?
כמובן שגם אם בבעלותי דירה אז גם הסיוע בשכר דירה ממשרד השיכון (1300 שח בחודש) ייפסק. אין לתאר את הדבר הזה! הפסד של 4500 שח בחודש מההכנסות שהיו לנו עד כה!
שאלתי היא, האם זה שאנחנו ידועים בציבור בלבד, והדירה תהיה רשומה אך ורק על שמי, יאפשר שיקזזו רק את התוספת תלויים לאישה בגין הכנסות שלא מעבודה, וישאירו את התוספת על הילדים על כנן? או שבכל מקרה כל הסכום של תוספת תלויים יקוזז?
הפיתרון היחיד שאני רואה לבעיה החמורה הזו הוא "להסתלק" מהירושה, לתת לאחי את חלקי, ושהוא יקנה דירה עבורי שתהיה רשומה על שמו, אך למעשה תהיה שלי. ולנסח חוזה משפטי מפורט וצוואה עבורו שבהם יהיה כתוב שהדירה היא שלי.
אשמח לשמוע והלוואי ואני טועה בהשערות שלי.
שלום הדסה, פורום זה עוסק במתן תשובות לשאלות הנוגעות למימוש זכויות עקב מצב רפואי. . בכל מקרה אציין כי התוספת בקצבת הנכות הכללית משולמת לאחר בדיקת הכנסות המשפחה מכל מקור שהו כולל משכר דירה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר