שלום רב. בגיל 10 בערך אובחנתי עם עקמת גבית די חמורה. ניסיונות לתקנה באמצעות סד ופיזיותרפיה עלו בתוהו.
בגיל 14 לא היה מנוס אלא לעבור ניתוח (ע"י פרו' מירובסקי מבי"ח אסף הרופא) – עם קיבוע של פלטינות והשתלת עצם שנלקחה מאזור אגן הירכיים.(העקמת היתה בשיעור 48 מעלות) לאחר התיקון עקמת בשיעור 33 מעלות בערך.
לאור כאבים חזקים, בגיל 17 עברתי ניתוח נוסף להוצאת הקיבוע ( העריכו כי אולי הגוף דוחה את המתכות).
דאז, נקבעה לי על ידי המוסד לביטוח לאומי נכות בשיעור 20%.
אולם עם השנים, חלה החמרה מאוד מאסיבית. אני סובלת מכאב כרוני באזור השכמות והצוואר, יש הגבלה בתנועת כתף ימין, כאבי הצוואר מקרינים פעמים רבות לראש
ומציירים תחושת מיגרנה (כאב שעולה לאזור הרכות). כמו כן, הצלקת הינה עודנה מאוד מאוד רגישה ומכאיבה כאשר אני נוגעת בה. אני מתקשה מאוד למשל לישון על הגב בגין כך.
אין ספק שהכאבים הרבה יותר חזקים ומשמעותיים עם השנים וזה מקשה עליי בתפקוד היומיומי (נניח לערוך קניות או אפילו בפעולות של ניקיון הבית)
פיזיותרפיסט מומחה וגם אורטופד שערך בדיקת סיטי ציינו כי קיימת גם עקמת בצוואר.
השאלה האם ניתן לקבל בגין בעיה זו נכות הגבוהה מ 20% או שאין טעם להגיש החמרה/ערעור ?
שלום קסם, לשאלתך אשיב , אם הנך חשה כי חלה החמרה במצבך הרפואי הגורמת לך לאובדן כושר עבודה ואינך משתכרת, מומלץ לפנות לביטוח לאומי לבדוק זכאות בנכות כלליץ
שמחנו לעמוד לשרותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר