עברתי ניתוח מסיבה רפואית בהמלצת רופא 14 יום מנוחה בבית.
אני עצמאי 9 שנים בשנה האחרונה ההכנסות שלי ירדו כי התחלתי ללמוד אז משקיע את רוב זמני בלימודים. משלם מיסים מה שצריך לפי מה שרואת חשבון אומרת לי .
מקבל כל חודש קצבת נכות בעקבות תאונת דרכים שהיתה לי לפני 4 שנים ונקבעו לי כמה אחוזים.בגלל ש ב 14 יום אני גם לא לומד וגם לא עובד ויושב בבית.
חשבתי להגיש תביעה לביטוח לאומי על הבטחת הכנסה. הורדתי טופס בין 8 עמודים לא ממש הבנתי מה צריך למלא ואמרתי שהגש לסניף באזור מגורי ואבקש עזרה בנתיים מצאתי את הפורום וחשבתי לשאול האם אני זכאי להגיש תביעה מסוג זה לפי הפרמטרים שציינתי ? אילו מסמכים נדרשים לצרף לכתב התביעה שציינתי מלבד מסמכים רפואים שברשותי ? ראיתי משהו על פנסיה ומשהו על דירה ומשהו על קטנוע להתנידות לטיפולים ומשהו על ריכוז חשבון בנק מה הכוונה של זה ?
אשמח לעזרה בהקדם תודה
שלום בן, לשאלתך אשיב, הזכאות להבטחת הכנסה ניתנת למי שאינו מסוגל לעבוד עקב מצב רפואי, ואין לו הכנסה מכל מקור שהוא ואין ברשותו רכב. על פי הנתונים שמסרת בפנייתך נראה כי אינך עומד בקריטריונים המזכים.
בכל מקרה מומלץ לפנות לסניף הביטוח הלאומי באיזור מגוריך ולבקש עזרה במילוי הטופס .
שמחנו לעמוד לשרותך .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר