שלום, שמי רון ואני בן 32, מאז השירות בצה"ל סבלתי מהלם קרב פוסט טראומתי, אך לא ידעתי מזאת עד לכ-6 שנים אחרי סיום השירות, וזאת לאחר שפסיכיאטר איבחן אצלי הלם פוסט טראומטי. סבלתי מאובדן זיכרון לגבי תקופה משירות הצבאי שלי, ולאחר שירות מילואים שלישי שלי התחלתי לסבול מסיוטים ואינסומניה, וזאת הסיבה שפניתי לפסיכיאטר. לאחרונה (בשנה האחרונה) התחלתי לסבול ממיגרנות עם האורה, בהתחלה לעיתים נדירות אך כיום המיגרנות באות כמעט יומיום ומשביתות אותי למיטה עם כאבי ראש ועיוותים קשים בראייה. עסקתי בהייטק במשך 10 שנים כמעט ולפני שנה הבנתי שאינני מסוגל להמשיך לעסוק בעבודתי וביקשתי לעזוב, פניתי לרופא משפחה אשר הפנה אותי לנוירולוג אשר איבחנה מיגרנה קלסית עם האורה (שיבושי ראיה ורגישות לאור חזק) בנתיים בשנה האחרונה איבדתי יותר מ 4 עבודות בגלל שקשה לי לתפקד והחלפתי מקומות עבודה לתחומים שונים ופשוטים יותר אשר לא דורשים ממני ישיבה מול מחשב רוב היום, בתקווה שזה יפחית את תדירות ההתקפים אבל זה לא עזר כלל וכעט אנני מסוגל להחזיק במשרה קבועה כבר כמעט שנה, פוטרתי מכל מקומות העבודה החדשים מכיוון שלקחתי לפחות פעם בשבוע ימי מחלה,לפעמים נאלצתי להישאר מרותק למיטה ימים ברצף ולא ידעתי איך להסביר זאת למעסיקים. (בראיון לא הזכרתי את הבעיה הרפואית) אני כבר שנה שלמה חי מחסכונות וכעט מגיע למצב שבקרוב מאוד לא אוכל לשלם שכר דירה וחשבונות ואין לי מושג מה לעשות בנידון. פניתי לביטוח הלאומי אך הסבירו לי שם דברים שונים וקצת סותרים זה לזה ואני לא יודע איזה סוג של תביעה עלי לבקש. ומהו התהליך שעלי לעשות על מנת לעשות את זה כראוי באופן הכי יעיל. וידאתי שעברתי את כל הטיפולים הנמצאים ע"י הרפואה המודרנית בשימוש, מתרופות ממשפחת האלטריפטן, שלא רק שלא עזרו אלה גם החמירו את המצב, עד לדיקור סיני. בפגישה האחרונה עם רופא משפחה הוא ביטל לי את הכדורים נגד מיגרנות ואמר שלא ידועים יותר טיפולים במיגרנה מלבד מה שניסינו, נסיתי הכל חוץ מקנביס רפואי וכעט אני רוצה לפנות לביטוח לאומי בשביל לברר מה אני יכול לעשות בשביל לשפר את החיים שלי כי אני צעיר עם תואר שני ביד וניסיון חיים במקצוע ספציפי וכעט כל מה שעשיתי עד היום היה לחינם ואני מחזיק את עצמי מלא להישבר. הודה לכם מקרב לב על ייאוץ בנושא. אני יודע רק שביטוח לאומי יכול להפשר לי ללמוד מקצוע חדש אך אני לא מצליח לחשוב על שום מקצוע חדש שאני יכול ללמוד,אשר המיגרנות לא ימנעו ממני לעסוק בו, שלא לדבר על הכנסה שכעט נותרתי בלעדיה.
שלום רון, משאלתך אני מבין אתה סובל ממצב של פוסט טראומה עקב שירות בצ"ל. לא ברור אם פנית למשרד הבטחון בתביעה והאם עמדת בפני וועדה רפואית כדי שתקבע את דרגת נכותך .
נשמח לעמוד לשירותך
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר