שלום וברכה. אני מורה בעלת תואר ראשון בחינוך, עוסקת בהוראה בבתי ספר כבר 4 שנים ברציפות. אני מגדירה את עצמי כשונה ממורים אחרים בכך שלמורים אחרים יש בית ספר קבוע ומערכת שעות קבועה לאורך כל השנה ולכן משרד החינוך נותן לאותם מורים קבועים משכורת גם כל חודשים יולי אוגוסט שבהם יש חופשת קיץ לתלמידי בית הספר. אצלי המצב לא כך, אני מורה ממלאת מקום במספר בתי ספר שונים, אין לי מערכת קבועה, אין לי בית ספר קבוע, כל יום אני ממלאת מקום (כן, כל יום יוצא לי, נדיר מאוד שיוצא לי יום שלא קוראים לי לבוא למלא מקום..), כל יום אני עובדת במהלך כל השנה, ממלאת מקום על בסיס יומי. יוצא לי כמעט 6 או 7 שעות עבודה כל יום. מקבלת משכורת יפה ממשרד החינוך, הבעיה אצלי היא בחודשים יולי אוגוסט. שאני נשארת ללא משכורת. משרד החינוך לא נותן לי משכורת בחודשים יולי אוגוסט מכיוון שאין לי בית ספר קבוע לאורך כל השנה אלא אני נודדת מבית ספר לבית ספר.. השאלה שלי האם אני יכולה להגיש תביעה לדמי אבטלה בחודשי הקיץ??? והאם בכלל ייצא לי מזה משהו?? כי אין לי "מכתב הפסקת עבודה מהמעביד שלי" .. המעביד הוא משרד החינוך, והוא ממשיך לתת לי משכורת ברגע שחופשת הקיץ מסתיימת ואני מתחילה לעבוד בספטמבר.. אשמח לתשובה בדחיפות.
שלום נטלי. לשאלתך אשיב כי דמי אבטלה לעובד הנמצא בחופשה ללא תשלום של 30 ימים רצופים לפחות והוא עונה על כל התנאים המזכים בדמי אבטלה,ואין לזכותו ימי חופשה בלתי מנוצלים. עשוי להיות זכאי לדמי אבטלה . אולם עליו להרשם בשירות התעסוקה כבר מהחודש הראשון לחופשה.
שמחנו לעמוד לשירותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
באתר ביטוח לאומי כתוב כי חובה עליי להביא אישור מהמעסיק שאני בחופשה. "אישור כי העובד יצא לחופשה ללא תשלום ביוזמת המעסיק", חובה על המעסיק לציין כמה זמן החופשה וכו'.. ובנוסף, גם חובתו של המעסיק למלא סעיפים בטופס התביעה שמאשרים שאכן אני בחופשה...
אני מועסקת ע"י משרד החינוך. משרד החינוך לא יחתום לי על טופס תביעה ולא יאשרו לי דבר כזה כי אני מורה ממלאת מקום ואין לי שעות קבועות במשרד החינוך..
עכשיו אני מבולבלת יותר.. אשמח לעזרה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר