שלום רב,
אני בת 30, רווקה, אקדמאית. נמצאת בחל"ת החל מה 1.7.15 (כלומר, כבר כמעט חודשיים), נכון לעכשיו עד ה1.10.15 אך איני בטוחה מה יהיה אח"כ. נקבע לי אובדן כושר עבודה מלא לתקופה זו ע"י רופא תעסוקתי מסיבות רפואיות והיות וימי המחלה שלי נגמרו, לבקשתי הוציא אותי המעסיק לחל"ת ומקום העבודה נשמר לי. יש לי מספר שאלות שלא קיבלתי מהביטוח הלאומי תשובה ברורה עליהן:
1. אני מבינה שבחל"ת יש זכאות לדמי אבטלה (עבדתי במקום העבודה לפני כן כשנתיים) אם היא ביוזמת המעסיק אך מה קורה אם היציאה לחל"ת נעשתה לבקשתי אך מסיבות רפואיות בשל אובדן כושר עבודה, האם בכל זאת אני זכאית לדמי אבטלה והחל ממתי? התייצבתי רק היום בלשכה כיוון שלא ידעתי קודם שתיתכן זכאות כזו בחל"ת.
2. במידה ולא ימצאו זכאות לדמי אבטלה, האם אני זכאית לקבל הבטחת הכנסה? אין ברשותי רכב, דירה או נכס אחר אך יש לי בעו"ש כ110,000 שחסכתי בעבודה. הבנתי מנציג השירות במוקד שאם הכסף בחסכון זה בסדר אך בע"וש צריך שלא יהיה מעל 4000 ש"ח, מה שנשמע לי לא הגיוני כי מה ההבדל איפה הכסף יושב (וגם אם אעביר אותו כעת לחסכון זה לא משנה כח הם מבקשים פירוט 3 חודשים אחרונים) וגם מצאתי פס"ד בנושא שאומר שאכן אין הבדל וזו לא סיבה לדחיית התביעה אם כן, מהי המדיניות בנושא זה?
3. מה קורה אם רק עכשיו גיליתי את זה והתייצבתי בלשכה, האם בשום אופן לא אהיה זכאית לתשלום רטרואקטיבי על החודשיים הקודמים?
4. מהי התקופה המקסימלית לזכאות לדמי אבטלה והבטחת הכנסה במקרים כאלה?
תודה
שלום לך א.
לשאלותיך אשיב כדלקמן:
א. הזכאות לדמי אבטלה מוקנית למי שדורש עבודה והוא מסוגל לעבוד ושירות התעסוקה אינו מספק לו עבודה.
ב. הזכאות להבטחת הכנסה למי שאינו מסוגל לעבוד מסיבה רפואית , מותנית במחבחן הכנסה . כולל הכנסה מחיסכון, שכר דירה וכו'
לשם בדיקת זכאותך מומלץ כי תפני אל המוסד לביטוח לאומי בסניף מגוריך.
עוד אציין, אם מצבך הרפואי אינו מאפשר לך לעבוד, יש מקום לבדוק גם את הזכאות לנכות כללית.
שמחנו לעמוד לשירותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר