הי צהריים טובים ,
כרגע אני נמצאת בחודש התשיעי להריון..ואוטוטו באמצע חודש אוגוסט זה התאריך המשוער שלי של הלידה בע"ה.
יש לי בתלוש משכורת 10 ימי מחלה ויום חופש בתשלום שהצטברו.
החשיבה שלי היא לקחת את ימי המחלה שלי והיום חופש בתשלום , שזה נמשך בדיוק עד התאריך המשוער שלי.. ויש כמה דברים שלא מובנים לי מבחינת התשלום מביטוח לאומי והזכויות שמגיעות לי (מבחינה כספית)..
זאת אומרת , במידה ואני לא ילד ביום המשוער שלי אז זה אומר שניצלתי את כל ימי מחלה שלי ואז מה אני עושה אח"כ לאחר התאריך המשוער שלי.. אשב בבית מבלי תשלום? כי נגמרו לי הימי מחלה.. לעשות הפסקת עבודה??
אשמח לתשובה.
שלום שחר,
ראשית שיהיה לך בשעה טובה לקראת הלידה.
הזכאות לשכר תמורת ימי חופשה (מחלה או חופשה רגילה) היא בהתאם לצבירת ימי זכאות. במקרה של חופשה עקב שמירת הריון בהוראת רופא גיניקולוג, ניתן לפנות לביטוח לאומי לבדיקת מימוש הזכות לתשלום.
שמחנו לעמוד לשרותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
שלום שחר, ראי תגובתנו אליך באותו עיניין.
שלום שחר,
ראשית שיהיה לך בשעה טובה לקראת הלידה.
במידה ותלדי רק אחרי שיסתימו ימי המחלה והחופשה העומדים לרשותך, לא תהיה לך זכאות כספית עד הלידה אלא אם המעביד מוכן שתנצלי את הימי החופשה העתידיים לאחר החזרה לעבודה.
שמחנו לעמוד לשירותך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר