שלום רב
אני הוכרתי כנכה מ2012 עם 100% אי כושר עבודה ו67% רפואי.
יש לי ילדה בת 8 (נולדה בישראל) מנישואים הקודמים שגרה בחו"ל ובהתחלה ביטוח לאומי שילם עבור הילדה תוספת תלויים.
לאחר כשנה הם הפסיקו את התשלום בתענה שהיא לא נמצעת בארץ ואני לא זכאי לתוספת עבורה (יש לציין שאני משתתף בהוצאות על בית הספר וכו' באופן רציף) כמו כן נדרשתי לשלם חוב על סך 9000 ש"ח על זה שקיבלתי כסף מהביטוח לאומי על ילדה שגרה בחו"ל.
מלבד נכות כללית אני מקבל פנסיית נכות ממנורה מבטחים, ועכשיו ביטוח לאומי תוען שגם התוספת על אישה לא מגיע לי וחייב אותי ב 21000 ש"ח חוב.
ברצוני לשאול האם צודקים בביטוח לאומי לגבי תוספת תלויים לילדה ולאישה? ואם הם אכן צודקים מהי תקנה בחוק שעליה הם מסתמכים בתענות אלה?
כמו כן רציתי לשאול לגבי קצבת שר"ם, שאותה אני שוקל להגיש בזמן הקרוב, מכיוון שמצב הבריאותי שלי החמיר ואני תלוי במידה רבה בעזרת הזולת. בפרוטוקול האחרון של ועדה רפואית אין שום התייחסות לאחוזים לשר"ם.. (במספר ועדות לפני זה היו אחוזים לשר"ם). האם ניתן להגיש בקשה לשר"ם אפילו שבפרוטוקול של ועדה האחרונה לא מופיעים אחוזים לשר"ם? לפי מה שאני יודע צריך להיות רשום לפחות 60% לשר"ם כדי להגיש בקשה.
בתודה מראש
בברכת שבוע טוב
דוד
שלום דוד , אשיב לשאלותיך :
1. תוספת עבור ילד בקצבת תלויים מותנית בזה שהילד גר בארץ עם ההורה.
2. הזכאות לתוספת בקצבה עבור תלויים מותנית במבחן הכנסות.
3. אם חלה החמרה במצבך הרפואי, הנך יכול לבקשת בדיקה מחדש בנכות וגם לבקש שירותים מיוחדים.
נשמח לעמוד לשירותך במידה ותפנה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר