שלום,
לפני כשבועיים קיבלתי הודעת חוב על חודשים אוגוסט ספטמבר 2009 וכן דצמבר מרץ 2010. בתקופה הראשונה הייתי בשנת שירות ובתקופה השניה בקורס טר"צ של צה"ל, בשתיהן בת 19. התגייסתי בגיל 20 לצה"ל.
רציתי לשאול האם בתקופה זו אני לא אמורה להיות פטורה מתשלום דמי ביטוח מתוקף המסגרות הללו?
הגשתי לביטוח לאומי את האישורים משנת השירות ומצה"ל על כך שאכן הייתי במסגרות הללו. אך הם עדיין דורשים את החוב. מה גם, שלפני כשנה כשהתקשרתי אליהם לשאול אם יש לי חוב, ענו לי שאין, אך פתאום השנה נזכרו, אחרי 5 שנים, ועוד דורשים ממני קנס.
הבנתי שב2013 יצא חוק שמי שמתגייס עד גיל 21 פטור מתשלום דמי ביטוח על התקופה מסיום 12 שנות לימוד ועד הגיוס. האם החוק הזה גם חל עליי, רטרואקטיבית?
ואם לא, מה היה החוק הקודם, והאם הוא מחייב אותי בתשלום או לא?
הבנתי שקיימת אופציה לקבל החזר ממשרד הביטחון, עקב כך שהייתי שוחרת בתקופת הקורס. אך האם אין אופציה פשוט מלכתחילה לא לשלם את הסכום?
תודה רבה!!
דמי ביטוח וחובת התשלום הם בהתאם לחוק הבטל"א והתקנות. מומלץ לפנות לסניף הבטל"א בכתב בצירוף מסמכים התומכים בטענתך ולקבל תשובה בכתב. במידה והדבר לא יביא לפתרון מומלץ להסתייע ביעוץ משפטי אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר