שלום,
אני איש כספים במקצועי לצערי לא הצלחתי להתמיד במקום עבודה יתר מכמה חודשים עקב בעיות בריאות בנוסף עקב כך שאני מבוגר יחסית יצא שבשנים האחרונות בכלל לא מקבלים אותי לעבודה במקצוע שלי ולכן נאלצתי לעבוד בעבודות מזדמנות כגון מחסנאות ושליחויות.
לאחרונה הוכרתי כנכה בביטוח לאומי ואני מקבל קצבת נכות מלאה (2500 ₪).
העניין הוא שהוצעה לי משרה קבועה בתחום פקידותי (לא כספים) בשכר של 8000 ₪ בחברה מסודרת.
הייתי שמח לקבל אותה אולם הבעיה היא שאם אני מקבל שכר של מעל 5300 ₪ ביטוח לאומי שוללים ממני את הקצבה בטענה שאני מסוגל לעבוד.
כלומר, במידה ויפטרו אותי לאחר מספר חודשים אז אשאר בלי קצבת נכות ואז לא אוכל לקבל אותה שוב כי ביטוח לאומי יטען שאני מסוגל לעבוד.
איני יודע מה לעשות..
אני סבור שגילוי כנות בנושא תגרום לכך שהמעסיק יחפש מועמד אחר.
חשבתי לבקש שישלמו לי שכר של 5000 ₪ בטענה שאני בהתלמדות אצלם אולם נראה לי שזה יתקבל בהרמת גבות ופשוט לא יקבלו אותי.
מה עושים??
תודה לעונים.
תילתן.
השכר הצפוי לך בעבודה הפקידותית גבוה לאין שיעור מחיים על בסיס קצבת נכות.
מה עוד שעבודה היא בריאות.
אכן, הכנסה כזו צפויה להביא לסיום תשלום הקצבה אולם, אם יוכח כי בפועל, לא תוכל להתמיד בעבודה זו, הרי שתוכללהגיש תביעה חדשה לנכות כללית שתתבסס על הנתונים החדשים.
באם הנך מעוניין לשאול שאלות נוספות, נשמח לעמוד לשירותך במשרדנו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר