1. כדי לקבל קצבת-נכות כללית, - קראתי שצריך להוכיח שירדתי ב50% בהכנסות, ב-3 חודשים שקדמו להגשת התביעה.
ואם אני מקבלת פנסית-נכות זמנית(יציאה לגמלאות מוקדמת) מקרן גמלאות, בס"ס 6400 ₪ ברוטו? (ולפני התחלת קבלת פנסית הנכות הזמנית, - השתכרתי בסכום כפול ברוטו? האם לא אהיה זכאית לקצבת נכות מהביטוח הלאומי בשל מחלותי הרבות ?
תוכלו להסביר קצת על נושא ה50% ירידה בהכנסות?...
2. אם אקבל בעתיד סכום של 800,000 ₪, ואפקיד אותם בתוכנית חסכון:
א. האם הסכום בחשבוני יפחית/יבטל את קצבת הנכות מביטוח לאומי, אם תאושר לי?
ב. האם הסכום הנ"ל, יפחית את גובה קצבת הזיקנה, בבוא היום, כשאצא לגמלאות בתאריך הרשום בחוק, או אם אקבל אישור לפנסית נכות קבועה?
ג. מה יכול להפחית את קצבת הנכות כללית? (אני לא עובדת, ואין לי קצבת שאירים וכו') אינני נשואה.
על פי חוק לרון אין קשר בין צמצום הכנסה לבין עמידה בדרישות ההשתכרות על פי החוק. המשכורת המינימלית הינה כ- 4,100 ש"ח לחודש ללא קשר להיקף המשרה, ומכאן שגם בלי קשר לצמצום ההכנסה. תוכלי לקבל קצבת נכות כללית גם אם יהיה בחשבונך סכום כסף נכבד. רק הכנסה חודשית מיגיעה אישית שהיא מעל הקבוע בחוק לרון יכול להפחית את קצבת הנכות הכללית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר