שלום רב,
עד לתחילת ההריון הייתי שכירה בשתי מקומות עבודה וכן עצמאית.
קיבלתי הודעת פיטורין ממקום עבודה אחד בו הייתי שכירה עוד בטרם כניסתי להריון- כשבמכתב הפיטורין צויין תאריך אחרון להודיע על הריון. התאריך היה מס' ימים לפני כניסתי להריון- כך שממקום עבודה זה פוטרתי רשמית...
ממקום העבודה השני לא ממש פוטרתי: מדובר ברשות מקומית שהעסיקה אותי באחד מהמוסדות בעיר. מנהלת אותו מוסד בעיר החליטה לא להמשיך להעסיק אותי. באותה תקופה נכנסתי להריון, אך מישום מה לא חשבתי על כך שאם אדווח על דבר ההריון אנצל מהפסקת העבודה במקום זה. אומנם פניתי לרשות המקומית בבקשה שימצאו לי עבודה חלופית - אך לא מצאו, ואני כאמור לא דיווחתי כלל על ההריון. (הייתי אז ממש בהתחלה...).
רק כיום, כשאני בחודש שביעי, "נפל לי האסימון" שאם הייתי מדווחת אז על דבר ההריון- הייתי עדיין עובדת.
ברשות המקומית, רק בחודש האחרון התחילו לטפל בעניין הפסקת עבודתי בה- כשהם עדיין לא יודעים כלל על דבר ההריון. (זו אני שפניתי אליהם בשאלה מה קורה עם הפיצויים שלי- ואז הסתבר שבמחלקת כח אדם כלל לא היו מעודכנים בהפסקת העבודה שלי).
מחודש אוקטובר אני רשומה בלשכת האבטלה ומקבלת דמי אבטלה (זכאית ל100 ימים). מחישוב שלי ימי הזכאות אינם מגיעים עד לתאריך הלידה המשוער.
עד כאן בעניין עבודתי כשכירה. בעניין עבודתי כעצמאית הסיפור שונה:
אני עובדת כצלמת ארועים, אך בגלל שבעברי היו לי מס' הפלות, חששתי מאוד להמשיך בעבודתי זו בתקופת ההריון. בזמן הריקודים עלי לעמוד על סולם או כיסא, ולא פעם מישהו נתקל בהם ואני מאבדת מעט את שיווי המשקל... אומנם מעולם לא נפלתי ונחבלתי- אבל בהריון איני רוצה לקחת סיכונים. גם צילום בתוך מעגל הרוקדים מהווה עבורי בעיה- הרבה פעמים אני מקבלת 'מרפקים' לבטן- ובהריון זה בכלל לא אידיאלי...
בקיצור- מתחילת ההריון אני לא עובדת כעצמאית מסיבה זו.
שאלותי-
לגבי דמי לידה:
1. האם אהיה זכאית למשהו? הרי לא עבדתי כלל... ואולי כדאי לי "להסתכן" בשלושת החודשים הבאים עד ללידה, ולעבוד כעצמאית בארועים למרות הסכנה? (אני ממש מפחדת! כסף לא שווה את העובר שלי!).
(קראתי באינטרנט שבסופו של דבר דמי הלידה יחושבו עפ"י ההכנסה השנתית, ואז ממילא הסכום שאקבל יהיה גבוה יותר מהכנסה עפ"י חיושב כזה, ואז יצא שאיהיה חייבת כסף לביטוח הלאומי, הבנתי נכון?).
2. האם העובדה שכמובטלת, לא מצאתי עבודה בתקופת ההריון יכולה להגן עלי? או אולי העובדה שלא עבדתי כלל כעצמאית בגלל ההריון? אם כן- מה עלי לעשות כדי לקבל בכ"ז דמי לידה מהביטוח הלאומי?
3. האם מכל מה שכתבתי יש לי איזשהי זכות למשהו בביטוח הלאומי?
שאלה לגבי העבודה ברשות המקומית:
האם בגלל שלא דיווחתי עד עתה על ההריון (חודש שביעי) עבדו לי כל זכויותי כעובדת בהריון? סה"כ בתקופה זו לא עבדתי- אך גם לא ממש פוטרתי. הייתי במקום זה עובדת החתומה על חוזה תקופתי שחודש מידי שנה, אך השנה לא חודש החוזה כי לא נמצאה לי עבודה.
תודה רבה!
בנסיבות הענין מומלץ כי תסתייעי ביעוץ מקצועי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר