שלום, לפני כחודש וחצי עברתי תאונת דרכים בעקבותיה עברתי גם ניתוח וכרגע אני לא במצב לעבוד, לאחר התאונה נוכחתי לדעת שלא הייתי מכוסה בביטוח חובה, לא הייתי מכוסה בגלל אי הבנה שנגרמה באשמתי ובסופו של דבר עלתה לי בהמון כסף. בגלל שלא הייתי מכוסה בביטוח חובה אני לא זכאי לקבל פיצויים מתוקף חוק הפלת"ד (פיצוי לנפגעי תאונות דרכים).
האם אני רשאי להגיש תביעה באמצעות הטופס:
"תביעה לתשלום דמי תאונה - לתאונה שאינה מעבודה (2201)"
אם כן כך לפחות אוכל לקבל ימי מחלה של 3 חודשים ראשונים בהם לא עבדתי ואעבוד בגלל התאונה (היו לי מספר מצומצם מאוד של ימי מחלה במקום העבודה, עבדתי רק ארבעה חודשים).
בדף באתר ביטוח לאומי (דף הבית > קצבאות והטבות > נפגעי תאונות) רשום:
"לא ישולמו דמי תאונה במקרים האלה:
אם האדם זכאי בעד אותה התקופה לתשלום בשל אבדן כושר העבודה או התפקוד מטעמי בריאות על פי חוק, כגון דמי מחלה, חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ...."
מכך אפשר להבין כי התביעה במסגרת הזו אינה מכסה תאונות דרכים, אך כמו שהסברתי המקרה שלי שונה במקצת - ויצא מצב בו איני זכאי לקבל פיצוי על התקופה בה לא עבדתי באף מקום עבודה.
מכיוון שהתאונה בה נפגעת הינה תאונת דרכים ועל כן חלים עליה כללי חוק הפלת"ד, הרי שעקרונית קיים גורם לכיסוי נזקיך מהתאונה ועל כן לא ניתן לקבל מהמל"ל דמי תאונה בגין פגיעה זו.
לאור העובדה שהרכב בו נסעת לא היה מבוטח בביטוח חובה, אכן לא תכוסה מבחינה ביטוחית.
מצבך הינו מורכב ביותר ובאם מצבך הרפואי עומד בתנאי הזאות, אולי תוכל לפנות למל"ל לקבלת קצבת נכות כללית הגם שתנאי הסף גבוהים ביותר.
נשמח לסייע באופן פרטני במידת הצורך.
החלמה מהירה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר