שלום רב
סליחה מראש על הירידה לפרטים בהודעה זו אך אני מנסה לבדוק אם מגיעים לי סכומים נוספים בגין דמי הלידה שלי ודרך החישוב של ב"ל מסובכת.
ילדתי ב9/10/12.
כפי שלבטח ידוע לכם זכאים לקבל הפרשים לדמי לידה בשני מקרים:
1.לאחר תשלום הקצבה מהביטוח הלאומי, משולם תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, ביגוד, בונוס) המתייחס גם לתקופה שלפיה חושבה הקצבה, וסכום התשלום הנוסף עולה על רבע השכר החודשי הרגיל.
2.המעסיק שילם הפרשי שכר עבור תקופת עבודה שקדמה לתשלום הקצבה מהביטוח הלאומי.
מכיוון שהעתקתי את מקום מגורי, התפטרתי מעבודתי לאחר חופשת הלידה, ונעשה לי גמר חשבון. מופיע לי בו תשלום עבור הבראה בגמ"ח. האם תשלום זה נכנס לסעיף 1 לעיל (תשלומים נוספים המתייחסים גם לתקופה שלפיה חושבה הקצבה) או שמכיוון שמדובר בגמ"ח אינו נכלל?
ומה לגבי הרכיבים הנוספים שמופיעים בגמ"ח:פיצויים ופדיון חופש. האם עליהם מגיעים לי הפרשים או שמכיוון שמדובר על גמ"ח איני זכאית להפרשים אלה?
שאלה נוספת- באתר ב"ל נרשם כי: דמי הלידה מחושבים על-פי מלוא השכר בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיקה העובדת את עבודתה. אם כך, האם נכון שבמקרה שלי מדובר רק על חודשים יולי-ספטמבר 2012 (כאמור, ילדתי ב9/10/12) וחודש 10/2012 לא נכלל בחישוב?
תודה
הפורום אינו מבצע חישובי זכאות. מומלץ לבדוק את הזכאות באמצעות מחשבון דמי לידה באתר בטל"א.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר