שלום,
ברצוני לברר לגבי זכאות לדמי לידה האם אני יהיה זכאית???אני פוטרתי ב-3/11/13(תלוש אחרון יצא באוקטובר ושולם לי שם על יום אחד של נובמבר)הלכתי ללשכת התעסוקה ופתחתי כרטיס ב-3/12/13...אני בהריון שבוע 26 (חודש שישי)חותמת אחת לחודש.אני לא יודעת מה לעשות עם דמי האבטלה...עוד לא הגשתי את טפסי האבטלה אבל לפי הסימולטור באתר ביטוח לאומי אני זכאית לחודשיים דמי אבטלה (מתחת לגיל 28)ההתלבטות שלי לגבי הגשת התביעה היא הזכאות לדמי הלידה..התאריך המשוער שלי ללידה הוא 7/4/14לפי הקטריונים לדמי לידה צריך 10 תלושים מ14 חודשים/או 15 תלושים מ22 ליום הקובע...מהו היום הקובע? היום של הלידה/התאריך המשוער? אם אני יגיש מחר את התביעה לאבטלה אני יהיה זכאית לדמי לידה?או שעדיף לי לחכות חודש ולהגיש בינואר כדי לקבל אבטלה על פברואר ומרץ? או שבכלל ביטוח לאומי מחשיבים את היום שבו התיצבתי אצל לשכת התעסוקה שהוא ה3/12 איך זה הולך ואיך מחשבים ומה עלי לעשות כדי שאוכל לקבל דמי לידה?
באתר הביטוח הלאומי קיים מחשבון אשר יוכל לסייע לך בבדיקת זכאותך.
באם את נזקקת לעזרה נוספת, מומלץ כי תפני לייעוץ אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר