שלום רב
לבעלי היה עסק (בע"מ עם ח.פ לא עוסק מורשה) והוא גם שימש כמנהל תפעול במקום וקיבל על כך משכורות
לצערי, העסק כשל ונסגר (לא פורמלית, שכן עדיין רשום כעסק פעיל ברשם החברות) תוך שיצאנו בהפסדים רבים.
בעבר פניתי לביטוח לאומי בשאלה, האם בעלי זכאי לדמי אבטלה בנסיבות דלעיל, ונאמר לי כי עצמאי שנרשם בביטוח הלאומי והוא משלם את דמי הביטוח באופן סדיר, יהיה מבוטח בכל ענפי הביטוח, למעט דמי אבטלה וזכויות בגין פשיטות רגל. בפניה נוספת אליהם נאמר כי עצמאים לא מבוטחים בדמי אבטלה,בין אם סגרו את העסק ובין אם פשטו את הרגל.
שבוע שעבר פניתי אליהם בעניין אחר, ושוב שאלתי על העניין, והפעם נאמר לי כי עצמאי שהועסק כשכיר כן זכאי לדמי אבטלה, אלא שכדי לקבל אותם, ביטוח לאומי בודק שיש 12 תלושים ב-18 החודשים האחרונים להחתמה בלשכת התעסוקה, ולבעלי אין תלוש מאז 3/2012, והוא לא החתים בלשכה בשל,כאמור, תשובותיהם המוטעות של מוקדני ביטוח לאומי.
כך יוצא, שההטעיה שלהם גרמה לביטול זכות לגיטימית לה אני זכאי על פי חוק.
איך אתם מציעים לפתור זאת? אני יודעת שביטוח לאומי הוא גוף מאוד נוקשה, שנצמד לספרים תוך התעלמות מנסיבות חשובות.
אולי כדאי לנסח להם מכתב ערעור (ואולי אף להחתים את עורך הדין שלנו?), לצרף להם תלושים ולמלא טופס תביעה לדמי אבטלה? מדובר על לא מעט כסף.
אודה
ט
שלום רב, טרם קיבלתי מענה לשאלתי.
אודה מאוד. העניין דחוף לי.
ושאלה נוספת בעניין-הבנתי שבעל שליטה בחברת מעטים אינו זכאי לדמי אבטלה. כאמור, בעלי היה שותף בעסק שהוא חברה בע"מ, אלא שבביטוח לאומי היה מוגדר כשכיר.על פי מה אמורים לבדוק את זכאותנו? והאם בעלי נחשב בעל שליטה בחברת מעטים?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר