שלום
בתי נפגעה בשירות הצבאי שלה, הוגשה תביעה והיא נדחתה, מהסיבה אין קשר סיבתי לשירות הצבאי, כמובן שלא ויתרנו וכיום אנחנו מחכים לתשובה מעיון מחדש.
במקביל פנינו לקרפ"ר בצה"ל לאור התנהלותו של רופא היחידה ולהלן תשובתו,
המקרה נבחן ע" ק.רפואה של הפיקוד בדרגת אל"מ ,ובהתייחסותו למקרה הוא סיכם, כי חל עיכוב משמעותי באבחון מצבה של בתי ,ולאור המקרה ומקרים קודמים, שהעלו פער בסנדרט המקצועי, הנדרש מרופא צבאי, יבחן הקרפ"ר את המשך העסקתו של הרופא הנ"ל בצה"ל, משמע הודאה בטיפול כושל ומכל המשתמע מכך.
א. שאלתי האם אנו יכולים לתבוע את הרופא הנ"ל בתביעה אישית על רשלנות רפואית?
ב. או שמשרד הביטחון הוא הביטוח של הרופא לאור מחדליו ?!
אודה על תשובתך
חנן
על המשרתים בצה"ל קיימת חסינות בתביעה לנכות, במובן זה משרד הביטחון נכנס לנעלי הרופא במקרי שציינת, וניתן לתבוע ברשלנות אם הייתה כזאת.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
עו"ד אמיר שלום
א. מתשובתך הבנתי שבמקרה הנ"ל צה"ל נכנס לנעלי הרופא ,הגם שהוא אזרח עובד צה"ל ?? האם הוא חסין בפני תביעה אישית ,? או שאני יכול לתבוע אותו דרך הסתדרות הרופאים בישראל ??!
ב. האם לאור נסיונך אתה יודע על תקדימים מהסוג הנ"ל ?
ג. בהנחה שבתי תוכר ואם תקבל אחוזי נכות ,,לאור תשובתו של הקרפר" האם אני יכול לתבוע בנוסף על רשלנות את משהב"ט ?
אודה
שרון
אינך יכול לתבוע אישית את הרופא.
אם היית רשלנות רפואית התביעה היא נגד משרד הביטחון.
מאחר ואתה תובע נכות ממשרד הביטחון ההליך של תביעת רשלנות נגד משרד הביטחון מתייתר.
ישנו מקרה אחד שבו הייתה רשלנות קיצונית של משרד הביטחון ונפגע קיבל גם פיצויי כספי נזיקי. במקרה של בתך אני לא יודע במה מדובר ולכן מעבר למה שכתבתי אתה צריך ייעוץ שאינו מסתכם בשני שורות באינטרנט.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר