שלום רב,לפני כ-23 נפצעתי בעת שרותי בברך,הפציעה הייתה ביחידה אקסטריטוריאלית במהלך פעילות מבצעית. בעקבות פציעה זו נותחתי בברך באורטוסקופיה ואף חתכו לי חלק מהרצועה. לאחר ניתוח זה אושפזתי בבית חולים 10,למשך שבועיים. לצערי לא עלה בדעתי או בדעת מפקדיי למלא דו"ח פציעה וגם לא הגשתי תביעה כלשהי. לפני כשנה פרשתי משרות קבע ארוך שנים ולאחר שמצב הברך הורע משמעותית ואף נאמר לי על ידי מומחה כי בשנים הקרובות ייתכן ואצטרך להחליף ברך,משרד הבטחון טוען כי אין בידיו כל מסמך רפואי פרט לתאריכי האשפוז בבית חולים 10 ותוצאת צילום MRI שבה רואים שבוצע ניתוח כלשהו בברך. כאמור התביעה נדחית מאחר ואין כל תעוד רפואי.
אבקש לדעת מה עליי לעשות ה?האם יש סיכוי שחובת הוכחה תהיה על משרד הבטחון? האם עליי להעזר בשרותי עו"ד ?שיוכל להוכיח קשר ברור לפציעה?
תודה רבה
נטל ההוכחה הוא עליך לפי העיקרון הקובע כי המוציא מחברו עליו הראיה. עם זאת ניתן להוכיח את תביעתך באמצעים שונים ולא מדובר בסוף פסוק. העניין הוא מורכב ואני מציע להעזר בעו"ד המומחה בתחום של תביעות נגד משרד הביטחון.
אלון אמיר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: תמר סיון משרד עו"ד 053-9428981
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר